3 Big Medicare Part D Ökar du behöver veta

Hundratals försäkringsbolag rikstäckande erbjudande Medicare Part D planer, som ger receptbelagda läkemedel täckning för äldre som inte får det täckning genom en arbetsgivare eller en Medicare Advantage plan. Medan färre Del D planer kommer att finnas tillgänglig i år, i varje stat finns det cirka 22 planer, lämnar gott om alternativ – kanske en överväldigande antal – för konsumenterna att välja mellan. Om du vill anmäla dig till en Medicare Part D plan för 2017, har du genom December 7, 2016 att göra det. Här är de potentiella prisökningar du måste vara medveten om och några tips för att minimera eller undvika dem.

Medicare Part D Avgående och premiehöjningar

De flesta planer kommer att se sin avdragsgill ökning från 360 $ 2016 till $ 400 i 2017. Kunderna måste betala $ 400 av fickan för recept innan försäkringsskydd sparkar i. Det kan vara möjligt att hitta en plan med en lägre självrisk eller ingen självrisk, men planen kommer sannolikt att kompensera för denna förmån med högre kostnader på andra håll, i premier eller drog co betalar eller koassurans. Även om detta $ 40 ökning kommer att påverka många äldre ekonomi, det är inte det som de behöver för att vara mest bekymrade över.

Premier är en något större bekymmer. Om du redan har en del D plan som fungerade bra för dig i 2016, skulle det lättaste att göra är att hålla det. Men det kanske inte är det bästa alternativet eftersom det kan kosta dig 2017. Kaiser Family Foundation, en ideell hälsopolitik forskning och analys organisation, rapporterar att två tredjedelar av del D konsumenter kommer att se högre premier om de bor med sina nuvarande planer. De kommer att betala en genomsnittlig månatlig premie på $ 42,17 i 2017 om de inte byter, en ökning med 9% jämfört med 2016 premier. Och premier går upp med mer än 15% i några av de största planerna, medan premier faktiskt minskar i andra. Premier varierar från $ 16,81 per månad till $ 71,66 per månad för de 10 mest populära planer. Shoppa runt kan innebära betydande besparingar i premier.

Medicare Part D drog prishöjningar

Men även premiehöjningar är inte vad Medicare Part D kunder behöver vara mest berörda med – såvida de inte använder för närvarande några receptbelagda mediciner. I stället bör de flesta kunder fokusera sin energi på att välja den plan som erbjuder de lägsta out-of-pocket kostnader för de läkemedel de använder regelbundet. AARP Bulletin fann att det finns stora prisökningar för vissa läkemedel, även generiska, i vissa planer, samt stora variationer i priset på samma läkemedel mellan olika Part D planer. Till exempel bland de 20 planer finns i Florida, kan inskrivna som använder drogen Procrit för anemi betala så mycket som $ 569 eller så lite som $ 27 för en 30-dagars leverans, en $ 542 skillnad. Detta är den största anledningen till att du bör inte automatiskt att skriva in sig i samma plan du hade 2016. Du bör undersöka vad du betalar för dina specifika läkemedel först.

Att ta reda på vad dina faktiska kostnader kan vara för inskrivning i en specifik plan, använder Medi online Plan Finder verktyg. Använd sedan verktyget för att lägga till varje receptbelagda läkemedel du tar; Det kommer att be om din dos, hur ofta du fyller ditt recept, och om du använder en detaljhandel eller postorderapotek. Du kan sedan visa en lista över läkemedels program som finns tillgängliga i ditt område, se dina beräknade årliga läkemedelskostnaderna för var och en lära om alla dina läkemedel är på planens Formulary. Du kan också se om någon av de läkemedel som du använder ha gränser, såsom krav på förhandstillstånd, steg terapi eller kvantitetsgränser. Planen finder visar också premier, självrisker och utbud av koassurans och egenavgifter för varje plan.

Inskrivna måste också förstå hur en planens pris nivåer fungerar. Om du funderar på att stanna med samma plan för att du är bekväm med premier och vad du har betalat för din droger i 2016, inte återregistrera tills du ta reda på om någon av dina läkemedel har flyttat i en dyrare nivå, som kan inträffa även med generiska läkemedel. Ett läkemedel som du använder kan även tas bort från din nuvarande planens Formulary helt och hållet, vilket innebär att din försäkring täcker inte det.

Du kommer också vill se till att planens in-nät apotek är bekvämt för dig, eftersom gå out-of-nätverk kan kosta betydligt mer.

Växlar från Co-försäkring Co betalar

Förutom att veta hur mycket varje plan tillgängliga för dig att ta betalt för de läkemedel du använder mest, måste du veta om du ska betala koassurans eller en co-pay för dessa läkemedel. Nära två tredjedelar av del D läkemedel kräver kunder att betala koassurans, som är en procentsats av läkemedlets kostnad, i stället för ett samarbete betala, som är ett platt belopp i dollar. Det är vanligt att en plan för att ta ut en co-pay för generika samt co-försäkring för föredragna varumärken, nonpreferred läkemedel och specialistläkemedel.

Att veta att du har en $ 10 samarbete betala för ett läkemedel ger dig säkerhet över vad du ska betala; att veta att du är ansvarig för 10% koassurans inte, om du inte vet vad läkemedlets fullt pris är, och co-försäkring inte skyddar dig mot narkotika prisökningar. (Om du vill veta mer om ditt ansvar för läkemedelskostnaderna, läs Täckning Gap rabatt Program: Hur fungerar det?)

Till sist

Se till att åka runt och få realistiska uppskattningar av vad du kan förvänta dig att betala för läkemedel i 2017 innan du går med i en Medicare Part D plan. Om du inte gör det, kan du hamna betala mer än du behöver för dina mediciner eller behöva sluta ta ett receptbelagt läkemedel, eftersom du inte längre har råd med det, vilket kan äventyra din hälsa. (För relaterad läsning, se hur man undviker Påföljder När skjuta Medicare.)