3 Finansiella företag inte värt pengarna (AIG, MBIA)

sektorn för finansiella tjänster ger i allmänhet en stabil plats för investerare, men efter bankkrisen 2007 och 2008 ledde till nästan misslyckande framträdande storskaliga banker i USA och runt om i världen, investerare är mer försiktiga med kategorin än tidigare. Lehman Brothers misslyckades i USA, samtidigt som ett antal andra banker måste lösas ut av regeringar för att förbli flytande. Några som fick miljarder i stöd från USA: s regering för att undvika konkurs var Merrill Lynch Wealth Management, ett dotterbolag till Bank of America Corp (NYSE: BAC); American International Group, Inc. (NYSE: AIG); Federal National Mortgage Association (OTC: FNMA), kallas i vardagligt tal som Fannie Mae, och MBIA, Inc. (NYSE: MBI). De följande tre institutioner fortsätter att indragen i en rättstvist långt efter krisen ytterligare bevisa att de inte är värda en investerares pengar.

AIG

AIG fick den största räddningsaktion från det amerikanska finansdepartementet som ett publikt bolag, som får mer än $ 67 miljarder utbetalningar från regeringen. Endast Fannie Mae och Freddie Mac, statligt sponsrade företagen fick mer bailout pengar. AIG var en stor försäkringsgivare av collateralized debt obligations (CDO), exakt instrument som orsakade krisen. AIG var tvungen att betala ut $ 25 miljarder politik som omfattar dessa CDO. AIG kände helt enkelt att det aldrig skulle behöva betala ut på CDO försäkringar, och en stor samtidig standard situationen inte var möjlig. AIG, som finanskrisen 2008 visade, var fel.

Förvärrar problemet med dess derivat risk i CDO, AIG blev också involverade i att låna ut värdepapper från sina livförsäkringar för kontant säkerhet. Det investeras sedan pengarna i långsiktiga illikvida investeringar, vilket gör att konkurs problem som krävde en regering bailout. Dessutom har en uppgörelse till slut nåtts mellan AIG: s Lavastone Capital LLC enheten och Coventry First LLC över livets bosättningar, vanligen kallade döds satsningar, som ursprungligen in i 2014. Stämningen anklagade Coventry att blåsa priser, medan Coventry svarade att dräkten inleddes helt enkelt att få AIG av tusentals liv bosättningar företagets säljs från början av 2000-talet fram till 2011, när AIG slutat sälja dem.

Tvister embroils ytterligare företaget. I mars 2016 Securities and Exchange Commission (SEC) tillkännagav åtalet mot tre dotterbolag i AIG för rådgivning kunder att köpa dyrare aktieslag så företagen kan samla in högre avgifter. De tre företagen har kommit överens om att betala mer än $ 9.000.000 att lösa tvisten. Investera i kraftigt reglerade marknader såsom försäkringar och finansiering bör ge ett mått på risk minskning, men AIG har inte erbjudit sådana lågrisk aspekter i nästan ett decennium.

MBIA

Municipal Bond Insurance Association (MBIA) lanserades 1973, och fram till 2008 var landets största företag bevilja kommunal depåförsäkring. MBIA juridiskt hindras från att köpa den ökända kreditswappar (CDS), men gjorde det ändå genom en andra bolag som var ett dotterbolag till MBIA. Företagets exponering mot derivatan under krisen 2008 sänkte sin kreditvärdighet till ett A, hindrar det från att utfärda depåförsäkring för fem år efter krisen.

Emellertid kan puertoricanska skuldkrisen av 2015, som MBIA var överviktad till ett belopp av $ 4 miljarder dollar i obligationer försäkring, har långsiktiga effekter för den fortfarande återhämtar obligations försäkringsbolag. MBIA hade knappt lämnat derivat bekymmer av finanskrisen 2008 då det led denna allvarliga bakslag. Om skuldkrisen Puerto Rico inte lösas med ett positivt resultat för MBIA, kan det betyda slutet för företaget.

Fannie Mae

Fannie Mae inte själv erbjuda bolån till konsumenter. Istället erbjuder att köpa bolån från långivare, under förutsättning att långivaren uppfyller kraven, och sedan sveper inteckningar i garanterade värdepapper för investerare att köpa. Under finanskrisen 2008, Fannie Mae var den största mottagaren av bailout medel i någon institution i världen, på $ 116.100.000.000. Fannie Mae har sedan utvecklat en väg framåt för att minska sin risk, och därmed skattebetalarna risk, från mortgage-backed securities (MBS). Denna väg framåt var kreditrisköverföring (CRT) instrument, ett annat derivat, men en som överför risk till den privata investeraren.

rättsliga utmaningar

Den verkliga risken för investerare i Fannie Mae är inte derivatet risken för nya CRT-apparater, men de rättsliga utmaningar som den står inför från flera stämningar kring regeringens conservatorship av företaget. Denna conservatorship har tagit över $ 108.000.000.000 från företaget sedan 2008. De rättsliga argument mot denna conservatorship kretsar kring en enkel aspekt, nämligen att avtalet mellan finansministeriet och konservatorn – Regeringen ansvarig för Fannie Mae – är i huvudsak en överenskommelse mellan regeringen och själv. I båda fallen, oavsett om det är derivatet risk eller risken för att regeringen suga alla vinster från Fannie Mae under de närmaste 10 åren, skulle det vara klokt att undvika investeringar i bolaget.

Med hundratals finansiella företag att välja mellan, bör investerare undvika dessa tre företag som är indragna i rättstvister och fortfarande avhaspling från effekterna av finanskrisen 2008.