3 Investeringar Under $ 500 som kan vara värt miljoner

Det är svårt för en vanlig människa som har lite pengar kvar efter att nödvändiga utgifter med hans eller hennes lönecheck för att komma igång att investera. Det är dock möjligt att börja med bara $ 500 eller mindre och växa som små, initial investering på över en miljon dollar i god tid före avgång.

En av nycklarna till en växande investeringskonto är begreppet kompoundering avkastning. Compounding förstärker totalavkastningen i mycket större utsträckning än nybörjare investerare brukar förstå. Enkelt uttryckt, Compounding avkastning innebär att en lika stor procentuell avkastning ger en större absolut dollar belopp vinst varje år jämfört med föregående år. En 10% avkastning ökar en $ 500 investering med $ 50 efter ett år, men fem år senare, tack vare Compounding ökar samma 10% avkastning på investeringen med $ 118, mer än dubbelt så mycket.

Men även i genomsnitt en årlig avkastning 10%, bara att 500 $ investering växer till $ 3363 i 20 år. Om en investerare förvaltar en 30% avkastning som bästa aktieinvesterare som Warren Buffett, saker förbättras markant, vilket ger en $ 95.000 avkastning på 20 år, men det är fortfarande väl blyg av en miljon dollar.

En sak som gör en enorm skillnad är regelbundna månatliga bidrag. Om en investerare bidrar $ 50 per månad till sin ursprungliga 500 $ investering, växer en genomsnittlig årlig avkastning 10% kontot till $ 41.165 i 20 år. En genomsnittlig avkastning 30% med $ 50 månatliga betalningar växer till över $ 500.000 i 20 år. Med $ 100 månatliga betalningar, kommer totalt cirka $ 1,1 miljoner. Vägen till en miljon dollar, börjar med endast $ 500, kräver att generera högre genomsnittlig årlig avkastning och fortsätter att göra regelbundna investeringsbidrag.

Investera i att lära sig investera

Warren Buffett fortfarande touts läsning Benjamin Grahams bok The Intelligent Investor som en av hans bästa investeringar, eftersom det lärde honom många av de investeringsprinciper som ledde till hans enastående framgång. En liten investering i att lära sig att investera klokt så småningom betala av en enorm avkastning. Noterade hedgefond chef Stanley Druckenmiller rekommenderar starkt att hitta en mentor. Detta är särskilt användbart för att lära världen att investera, och många enormt framgångsrika investerare funnit sin väg med hjälp av en mentor. Miljardären Paul Tudor Jones, grundare av Tudor Investment Corporation, krediter mycket av sin framgång att bli mentor av den berömda bomull handlare Eli Tullis.

Starta ett företag

Äga ett företag kan producera extremt hög avkastning på investeringen. Internet har gjort det möjligt för många människor att generera en mindre förmögenhet inom loppet av några år, börjar med bara en liten investering i en hemsida och en del reklam. Bland de enklaste sätten att starta ett företag på nätet är att inrätta en blogg och ge användbar information om ett ämne där bloggare har särskild kompetens, eller bara ett speciellt intresse. Det är historien bakom framgången för Angie: s lista Inc. (NASDAQ: ANGI), den webbplats som erbjuder omdömen om konsumenttjänsteleverantörer. Från och med 2016, var det ett publikt bolag, och från och med 2015, genererade det nästan $ 100.000 i nettoresultatet för dess ägare, Angie Hicks och William Oesterle. Det finns gott om gratis eller relativt billigt sätt att ställa in en online-blogg, såsom WordPress.com eller Blogger.com. Bloggar som lockar många anhängare också tjäna en hel del betald reklam och kan ta ut abonnemangsavgifter.

Tar en risk

Miljardären handlare George Soros rekommenderar satsar på något som ser ut som en enastående möjlighet. Nästan alla enormt framgångsrika investerare har förvärvat en del av sin förmögenhet genom att glömma om diversifiering för tillfället och koncentrera en stor del av sina investeringar kapital till investeringar de är övertygade om kommer att löna sig. Vissa kan kalla det en chansning, men rutinerade investerare kallar det en kalkylerad risk.