3 misstag som kan förstöra din pension utomlands

Om spendera din pension år i ett främmande land är en av dina livsmål, det finns definitivt några upsides. Bor utanför USA är en möjlighet att anamma en annan kultur, (oftast) lära sig ett nytt språk och kanske bäst av allt, spara lite pengar om du väljer en plats med en låga levnadskostnader (se pensionsfonder för lite? Pension utomlands).

Medan retifing till ett annat land kan säkert öppna dörren till dessa saker och mer, det är inte något att göra utan ordentlig forskning. Här är tre områden där dålig planering kan göra din dröm pension gå sura snabbt och katastrofalt.

Pension utomlands och sjukvårdskostnader

Seniorer bli berättigade till Medicare förmåner när de når 65 års ålder, men det finns en hake om du planerar att gå i pension utomlands: Medicare täcker inte sträcker sig utanför USA Du måste köpa din egen försäkring som täcker privat sjukvård eller kostnaden för att transportera dig tillbaka till staterna i händelse av att du har en allvarlig medicinsk nödsituation. Om du har fastnat betalar höga premier för att du har en konstaterad hälsotillstånd, kan dessa kostnader äta in några pengar du skulle spara genom att leva någonstans billigare. (För mer information, se Är min sjukförsäkring Bra utomlands?)

Det finns mer än 30 länder som har universell sjukvård, som sträcker sig till alla invånare. Om du är orolig för att behöva pressa mer pengar ur din pension budget för att täcka läkarbesök, receptbelagda läkemedel eller tandvård, kan det vara värt att begränsa ditt fokus till länder med nationella hälsoplaner. Se bara till att du kontrollera med regeringen i det land du har koll på att förstå vad som krävs för uppehållstillstånd. (För mer information, se strategier för att gå i pension utomlands och 7 länder att överväga.)

Skatt (och bankkonto) Skyldigheter

Bara för att du bestämmer dig för att lämna USA i pension betyder inte att du automatiskt befriad från att betala skatt till Uncle Sam. Enligt Internal Revenue Service (IRS), om du förblir en amerikansk medborgare regler för arkivering inkomst, gåva eller egendom deklarationer fortfarande gäller oavsett var du faktiskt lever.

Din ålder, inkomst och hushållets storlek avgöra om du har att lämna in en självdeklaration. Om du är gift och du eller din make är minst 65, måste du lämna in en om din bruttoinkomst är $ 21.850 eller högre. Du kan dock utesluta upp till $ 101.300 av inkomster i utlandet år 2016, så det är en fördel om du arbetar i det främmande land där du bor.

Om du är skyldig att lämna in en inkomstdeklaration, men inte gör det kommer IRS smälla dig med en straffavgift. Det finns en separat bra om du är skyldig att lämna, är skyldiga skatter och inte betala. Misslyckandet till fil straff är 5% av eventuella obetalda skatteskulden, bedöms på en månad upp till högst 25%. Misslyckandet till betalning straff är mindre, på en halv av 1%, men den uppkommer även ut månadsvis och maxar på 25%. Att behöva betala någon av dessa påföljder eftersom du inte var medveten om arkivering krav innebär mer pengar dräneras bort från din pension. (För mer information, se hur amerikanska utlandsstationerade beskattas.)

Förutom skatter, amerikaner som bor utomlands måste rapportera sina pengar i utländska bankkonton om det uppgår till $ 10.000 eller mer i aggregat, även om de är skyldiga någon skatt på den. Detta innebär arkivering elektroniskt FinCEN Form 114, känd som en FBAR (namnet på sin papper föregångare, rapporten från utländsk bank och finansräkenskaperna). De skattemässiga konsekvenserna av öppna ett utländskt bankkonto ger dig detaljerna. Men det korta meddelandet är att du kan möta hårda ekonomiska sanktioner och även ett fängelsestraff för att ha underlåtit att lämna in en FBAR.

Resekostnader

Avgående utomlands har massor av roliga grejer, men om du har familjemedlemmar i USA, är det naturligt att vilja betala dem ett besök från gång till gång. En utflykt state kan också vara nödvändigt om du utvecklar en sjukdom som inte kan behandlas i ditt nya hemland. Vad pensionärer ofta misslyckas med att räkna med är hur mycket luft resa kommer att kosta dem om de bestyckningen fram och tillbaka på en regelbunden eller halv regelbundet.

Låt oss säga att du bestämmer dig för att flytta till Chile genom New York City. En snabb kontroll av Kayak.com vid skrivande stund visar flyg från Santiago till Big Apple kör allt från ca $ 950 till $ 4100 för ekonomipriser, beroende på flygbolaget. Fares till Filippinerna var något lägre, runt $ 800 till strax under $ 1400, men det är fortfarande inte exakt kundens förändring.

Med hjälp av en rese-belöningar kreditkort för att boka flygresor eller gå med i en bonusprogram kan få ner en del av kostnaden. Ändå, om du är på en stram budget, är kostnaden något du absolut inte vill förbise som du planerar din ekonomi. Om du tror att du behöver för att resa en hel del, kanske transport vara en faktor att ta hänsyn till i plocka din plats. (För mer information, se Top 5 städer att gå i pension i Chile och hur man planera din pension i Filippinerna.)

Till sist

Om du vill att din pension utomlands för att gå så smidigt som möjligt, är det till din fördel att eliminera eventuella hicka innan en adressändring. Forska områdets levnadskostnader, särskilt när det gäller vård och flygresor – och se till att du förstår den skatt och rapportering konsekvenserna av ditt drag – kan avvärja vissa potentiellt kostsamma problem.