5 Fintech Företag Emerging i Boston (GS, PYPL)

Boston, som en gång kallades “The Hub i universum,” har snabbt blivit navet i fintech innovation. Hem till stora finansiella institutioner, flera universitet i världsklass och teknisk nav som rivaler Silicon Valley, är Boston en grogrund för fintech, som är sammansmältningen av finansiella tjänster och teknik. I juli 2016 har mer än 100 fintech nystartade företag uppstod i och runt Boston, locka tiotals miljoner dollar från riskkapitalister. Följande är bland de bästa fintech startups på god väg att störa den finansiella sektorn.

Kensho Technologies Inc.

Kensho Technologies Inc. har utvecklat vad man kallar “världens första beräknings kunskap motor för den finansiella industrin.” Enkelt uttryckt, gör sin avancerade statistiksystem computing professionella investerare att snabbt svara på frågor om effekterna av makro händelser tillgångspriser, såsom “Vilken effekt kommer Brexit har på den amerikanska dollarn?” eller “Hur ska en Donald Trump ordförandeskap påverka oljepriserna?” Kensho system används av investmentbanker, hedgefonder, kapitalförvaltare och finansiella medier för att snabbt analysera sambandet mellan händelser och följer prisutvecklingen på tillgångar. Kensho har uppmärksammats av Goldman Sachs Group Inc. (NYSE: GS), som investerat $ 15 miljoner 2014. Kensho grundades 2013, och dess ursprungliga team består av de bästa talangerna från Massachusetts Institute of Technology och Harvard University.

Paydiant Inc.

Paydiant Inc. erbjuder en molnbaserad mobil plånbok plattform för handlare och banker för att distribuera deras egna märkesvaror lösningar. Paydiant är också skaparen av CurrentC, som är en mobil plånbok backas upp av några av landets största återförsäljare. Paydiant plattform gör det möjligt för företagskunder att erbjuda mobila betalningar tillsammans med lojalitetsprogram och ATM cash-tillgång funktionalitet. Företaget grundades 2010 och har samlat in mer än $ 35.000.000 i riskkapital. År 2015, PayPal Holdings Inc. (NASDAQ: PYPL) förvärvade Paydiant för $ 300 miljoner dollar.

Quantopian

Quantopian är en folkmassa-sourced kvantitativ hedgefond som gör det möjligt för vem som helst att bli en hedgefondförvaltare. Dess hemsida är en gemenskap plattform som inbjuder blivande hedgefondförvaltarna att utnyttja sina data och infrastruktur för att skapa algoritmer som ska användas vid val och hantera investeringar. Quantopian väljer en lovande investeringsstrategi varje månad och sätter upp $ 10.000 av sitt eget kapital för att backa. Den medlem som skapade algoritmen kan skörda alla avkastningen i strategin. I slutändan, planerar Quantopian att lansera en egen hedgefond utnyttjar de mest framgångsrika algoritmer. Grundades 2011, har start höjs nästan $ 24.000.000 hittills i juli 2016.

Cirkel Internet Financial Ltd.

Betalningen överföringsutrymmet blir trångt, vilket kan skymma utsikterna för nya aktörer. Dock har Circle Internet Financial Ltd lagt till en twist till betalningsöverföring; Du kan betala i digital valuta Bitcoin om du vill. Circle ursprungliga tjänsten har utformats för att köpa, sälja och överföra bitcoin, vilket var bra för tekniskt kunniga personer som förstod nyanserna i Bitcoin värdering. Det har sedan dess expanderat sitt erbjudande till att omfatta överföring av US-dollar, som automatiskt kan översättas till Bitcoin om så önskas. År 2015 Circle fick första BitLicense utfärdats av staten New York, och den brittiska regeringen utfärdade sin första licens till Circle för virtuell valuta. Sedan starten 2013 har Circle fått mer än $ 135 miljoner i finansiering, som leds av en $ 50 miljoner investeringar från Goldman Sachs.

EidoSearch

I en värld av stora uppgifter, han som får det och analyserar det de snabbaste vinner. Detta är ett särskilt värdefullt i investerings arena där analytiker måste kunna kritan berg av data för att göra blixtsnabba köp- eller säljsamtal på sina positioner. EidoSearch har infört en software-as-a-service (SaaS) verktyg som gör det möjligt för analytiker och finansiella proffs för att konvertera mycket komplex kvantitativ analys av stora datamängder i en snabb och enkel övning för att förutsäga beteenden av värdepapper. Analysen leder till genomförbara datapunkter som kan användas i handels avrättningar eller riskhantering. Även EidoSearch inte har offentliggjort sin finansiering, företaget, som grundades 2010, visar Bank of America (NYSE: BAC) som en viktig kund.