5 hypotekslån du inte visste om

Att äga ett hem är en del av den amerikanska drömmen. För att köpa ett hem, måste en köpare antingen använda kontanter eller ta lån. Om det är det senare, dessa lån har antingen en fast eller justerbar ränta, och de är oftast för 15 eller 30 år. De flesta potentiella husköpare antar att dessa är de enda alternativ som finns för dem, men det är inte fallet. Det är möjligt att en av de mindre kända hypotekslån som anges nedan gäller för din situation.

FHA 203 (k) Lån

Det finns två typer av FHA 203 (k) lån: regelbundna och strömlinjeformade. Denna typ av lån är perfekt för en bostad som vill köpa ett hem som är i behov av reparationer, uppgraderingar eller kanske till och med återuppbyggnaden. Om det är det senare, använda en vanlig 203 (k) lån. Om det är den förra, då överväga en strömlinjeformad 203 (k) lån. Med en strömlinjeformad 203 (k) lån, gör ditt hem förbättringar inte kräver planer, konsulter, ingenjörer och / eller arkitekter. (För mer information, se: En introduktion till FHA 203 (k) Lån.)

Du kan använda en (k) lån 203 för följande: strukturella förändringar och återuppbyggnad
Modernisering och förbättringar till hemmet funktion
Eliminering av hälso- och säkerhetsrisker
Förändringar som förbättrar utseende och eliminera inkurans
Stora landskap arbete och platsförbättringar
Rekonditionering eller byte VVS; installera en brunn och / eller septisk system
Lägga till eller byta takläggning, hängrännor och stuprör
Lägga till eller byta golv och / eller golvbehandlingar
Förbättra tillgängligheten för en person med funktionshinder
Förbättringar energisparande

En traditionell hem förbättring lån kan komma med höga räntor, korta återbetalningstid, och en ballong betalning. En 203 (k) lån erbjuder en långsiktig fast eller justerbar ränta lån. (För mer information, se försäkra Federal Housing Authority (FHA) inteckningar.)

Landsbygdsutveckling lån

Fördelarna med en utveckling lån landsbygden är noll ned finansiering och möjlighet att finansiera reparationer. För att kvalificera måste hem vara i ett landsbygdsområde, måste du vara inkomst berättigade, och det måste vara din primära bostad.

Att se, om platsen i hemmet betraktas som landsbygd, kan du kolla på denna sida av Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) landsbygdsutveckling hemsida och denna sida för att se om du inkomst berättigad. “Detta program hjälper långivare arbetar med familjer med låga och måttliga inkomster bor på landsbygden för att homeownership verklighet. Tillhandahålla överkomliga homeownership möjligheter främjar välstånd, vilket i sin tur skapar blomstrande samhällen och förbättrar livskvaliteten på landsbygden “, enligt USDA. (För mer information, se: Hur får man en No-Down Betalning Mortgage).

VA lån

Fördelarna med en Veterans Administration (VA) lån: Flexibel kreditkrav
lägre priser
Noll handpenning
Ingen månatliga inteckning försäkring

Du visste förmodligen redan om VA lån, men de är fortfarande värt att nämna. För att kvalificera måste du vara i aktiv tjänst, på reserv eller en änka eller änkling av en veteran. (För mer information, se: de unika fördelarna med VA inteckningar.)

Reverse Mortgage

En omvänd inteckning frigör kapital i ditt hem i en klumpsumma eller i flera betalningar. Du är inte skyldig att betala lånet tills döden, försäljning av ditt hem, eller när du lämnar den. För att kvalificera måste du vara minst 62 år gammal (vissa långivare ställer minimiåldern på 60). Om du är desperat för kassaflödet, bör denna typ av lån övervägas, men vara medveten om farorna med höga initiala avgifter och möjligheten att förlora ditt hem. Du måste kunna möta låneförpliktelser, fastighetsskatt, försäkring, hem underhållskostnader och andra krav. (För mer information, se: Äger du kvalificera sig för en omvänd inteckning?)

FHA Tillbaka till arbetsprogrammet

Om du tidigare haft att göra med en konkurs, avskärmning, kort försäljning eller handling-i-stället, då du kommer att ha en möjlighet att bli en husägare igen genom denna typ av lån. Väntetiden är ett år och att kvalificera dig måste ha betalat alla skulder i tid under de senaste 12 månaderna.

Till sist

De fem typer av bolån ovan är inte den mest populära eller välkända, men de har hjälpt en hel del potentiella husköpare förverkliga sina amerikanska drömmen. (För mer information, se: Är du redo att köpa ett hus?)