8 sätt Pensionering förändrats under de senaste 20 åren

Pension är inte vad det var när dina föräldrar lämnade arbetskraften. I själva verket kan det inte vara vad det var ännu ett decennium sedan. Härmed en genomgång av den förändrade bilden, och vad det betyder för dig.

1 Rising pensionsåldern

Skyll Social Security Administration (SSA) för detta. Under årtionden har den fulla pensionsåldern – det vill säga den ålder då man kan börja samla fulla sociala förmåner – var 65. Men som SSA har sökt sätt att minska kostnaderna och för att justera för längre förväntad livslängd, är det nu 67 år för någon som är född 1960 eller senare. (Klicka här för hela din pensionsålder.)

Tyvärr är många individer som vill arbeta längre det svårare. Personlig hälsofrågor (sin egen eller en familjemedlem) ofta dra folk från arbetsplatsen tidigare än de skulle vilja. Eller de kan falla offer för en minskning-i-kraft på deras företag. Eller de kan skjutas in i en buyout: Företag som vill få magert och betyder i ett fortfarande trög ekonomi uppmuntra ofta äldre anställda att gå i pension.

2 Fler Retirees Arbetande

The Great Recession, i kombination med mindre än tillräcklig besparingar, tvingade mer arbetsföra människor i en viss ålder i arbetslivet. Enligt en Gallupundersökning, var det en ökning med 3% pensionärer arbetar 2010-2013. Bureau of Labor Statistics förutspår att 2022, 31,9% av pensionärer kommer fortfarande att arbeta jämfört med 26,8% år 2012 och 20,4% år 2002.

3, Mindre från arbetsgivare

Det finns egentligen ingen tvekan om att den långsamma död pensionsplanen har varit en jätte slag mot amerikanernas pensionssparande. Tillbaka i dag, inskrivna ett företag som du i sin pensionsplan. Du behövde inte lämna bidrag; det var helt finansieras av arbetsgivaren. Du höll bara på arbets, gradvis blir falla planen. När du gått i pension, hade en livstid utbetalning att förstärka de sociala förmåner. “Enligt US Department of Labor, Bureau of Labor Statistics, hade 38% av de anställda tillgång till en pension 1980, men antalet hade sjunkit till 13% av 2008”, säger Carlos Dias Jr, kapitalförvaltare med Excel Tax & Wealth Group i Lake Mary, Florida.

Idag råder det 401 (k) plan högsta. Det kostar företagen mindre mandat anställdas bidrag och lägger bördan av investeringsbeslut på den anställde. Tyvärr har studier funnit att pensionsplaner träffa lätt 401 (k) s – av en hel del! De belopp som tillkommit för 401 (k) s är otillräckliga för de flesta arbetstagare.

15. Lägre Besparingar-kontosaldon

Det är ingen hemlighet att de flesta amerikaner når pensionsåldern oroväckande underfunded, men det är inte helt och hållet deras fel. Enligt en AARP studie, 25% av amerikaner över 50 rapporterade utmattande sitt sparande under den stora recessionen, och 48% sade att de hade problem att gå ihop efter lågkonjunkturen.

Vad mer, “den kombinerade effekten av inflation och låga räntor har varit förödande för konservativa pensionärer som lever på räntorna från bankkonton och obligationer”, säger James B. Twining, GFP ®, kapitalförvaltare på finansieringsplanen, Inc., i Bellingham, tvätt.

16. Avgående Utomlands

Kom ihåg de dagar när folk skulle gå i pension och tillbringar sin års trädgårdsarbete, besöka barnbarn och göra aktiviteter i samhället? Idag är ett ökande antal människor packa sina grejer och på väg till andra länder där levnadskostnaderna är billigare. En studie visade att antalet utlänningar är på en rekordhög. År 2017, det förväntas uppgå till nästan 57 miljoner. Se pensionsfonder för lite? Pension utomlands.

17. ärva Mindre

Förr i tiden, många människor kan – och ofta gjorde – lita på ärvt pengar pad sina pensionskonton. Det kanske inte är så kommande dessa dagar. Föräldrar lever längre nu också, och kan behöva medlen själva. Dessutom en HSBC-undersökningen visade att 23% av pre-pensionärer vill tillbringa sin sista dollar med sina sista andetag, i stället för att efterlämna det till sina barn. Endast 9% av de 16.000 respondenter över hela världen ansett det viktigt att lämna barnen ett arv. Allt är inte förlorat, men; 60% sade att de skulle antagligen något för deras avkomma att ärva.

7. lever längre

Statistiskt sett, bör du planera att leva längre än sina föräldrar. År 1960 var den genomsnittliga livslängden var nästan 70 år gammal. Idag är det ungefär 79. Detta rankas som en av samhällets största framgångar, men ekonomiskt, presenterar den problem – i första hand, att du behöver pengar för fler år. Dagens pensionär behöver en större bo ägg vid en tidpunkt då det är svårare att spara. Å andra sidan, ett längre och friskare pension innebär fler år att njuta av din familj och ditt liv.

8 Sjukvårdskostnader Rising

2017, kommer kostnaden för Medicare Part B stiga under många seniorer. (Se Medicare Kostnader att stiga mest i 2017.) Och vem som helst med sjukförsäkring vet att kostnaderna tenderar att gå upp och förmåner går ner. Healthcare kommer sannolikt äta upp åtminstone 12% av din pension budget, och den siffran kommer sannolikt att stiga när försäkringsbolag får mer snål.

Till sist

Det finns en anledning finansiella experter slår larm om att spara till pensionen. Fler blivande pensionärer nu väljer att stanna kvar i arbetslivet så länge de kan. Nå dessa livs efter-the-office år med friheten att uppfylla långvariga drömmar är långt osäkrare än tidigare. Det är inte bara svårare att spara tillräckligt; stigande kostnader lägga till lasten.

“När du faktor i vården, långsiktiga vårdbehov, inflation och andra oförutsedda utgifter, arbeta tills 70 års ålder blir den nya normala”, säger Dias.

Experter är överens om att det bästa du kan göra är att spara så mycket pengar som du kan, medan du kan – och innan du behöver det. Det är därför det är bra att läsa upp på pension, göra konkreta planer och börja agera på dem. Den goda del är att om du lyckas, har du mer tid att skörda frukterna av allt ditt hårda arbete.