Credit Karma skadar inte din kredit värdering, och här är varför

Credit Karma är en gratis onlinetjänst som låter dig kontrollera din kredit värdering gratis. Det är en självinitierad mjuk kredit utredning, som skiljer sig från en hård kredit utredning i att det lämnar din kredit rapport orörd. Medlemmar kan kontrollera sin kredit poäng så ofta som de vill och litar på att inga poäng kommer att urholkat.

Vad är Credit Karma?

De tre rikstäckande kredit-rapportering organ, Equifax, Transunion och Experian, var det möjligt för användare att få tillgång till en gratis kreditupplysning årligen men kräver dem att betala för ytterligare kopior. Credit Karma ger gratis vecko uppdaterade kreditupplysningar och poäng. Men låt inte ordet “gratis”, lura dig. Credit Karma tjänar pengar när användare registrerar dig för kreditkort eller lån som den erbjuder på sin webbplats. Det ger leder till långivare som annonserar med det. Den beskriver hur det är pengar och den information den samlar in från dig tydligt på sin webbplats. Credit Karma hjälper också användarna att hantera skuld, hålla reda på sina krediter, organisera sin budget, grenslar sina lån och hålla på toppen av rutinuppgifter, såsom avskrivningar. Tjänsten hjälper användarna tvist fel på deras kreditupplysningar, minska höga räntor, stimulera deras inteckning, räkna ut hur lång tid det skulle ta att betala av sina kreditkort skuld och bestämma räntor och villkor för olika lån. Från och med augusti 2016 Credit Karma hade över 60 miljoner medlemmar och 250 anställda. Tjänsten är gratis.

Varför Credit Karma inte kommer att skada din kredit värdering

Credit Karma kontrollerar din FICO poäng för din räkning och därför genomför mjuka frågor. Mjuka frågor skiljer sig från hårda förfrågningar genom att de lämnar din kredit värderingar orörd. Flera hårda förfrågningar göras i en kort tid kan slå ut så mycket som fem poäng per förfrågan och kan stanna på posten för uppåt av två år.

Hårda förfrågningar uppstår när människor ansöka om en inteckning, eller för automatisk, student, företag eller personliga lån, eller om ett kreditkort. De förekommer också när någon begär en kreditgräns ökar. Medan en eller två hårda förfrågningar per år kan knappast buckla kredit värderingar, om alls, kan sex eller flera hårda förfrågningar samtidigt orsaka skada. Kreditbyråer tenderar att dra punkter, särskilt om personen har en kort kredit historia, eller bara ett fåtal konton. Kreditbyråer tolkar flera hårda förfrågningar som visar att personen kan vara en högrisk låntagaren. Ämbetsverk misstänker att personen kan vara desperat för kredit eller kunde inte få kredit behövs från andra fordringsägare. MyFICO rapporterar att personer med flera hårda förfrågningar är åtta gånger större risk att gå i konkurs än andra människor utan konkurser på sina rapporter.

Mjuka frågor, å andra sidan, pivot kring utredningar, såsom kreditkontroller som görs av företag som erbjuder varor eller tjänster, arbetsgivare bakgrundskontroller, få preapproved för kreditkort erbjuder och kontroll personliga kredit poäng. De kan också vara förfrågningar som görs av företag med vilka människor redan har konton. De flesta av dessa undersökningar är inte utlåning beslut. De anses promotion och villkorligt, och därför inte kommer att påverka personens poäng. Mjuka förfrågningar kan ske utan personens tillstånd och kan, eller kan inte, rapporteras på kredit rapport, beroende på kreditupplysningsföretag.

Andra aktiviteter, såsom gäller för hyra en lägenhet eller bil, få en kabel eller Internet-konto, med din identitet kontrolleras av ett finansiellt institut, såsom en Credit Union eller aktiemäkleri, eller öppna en kontroll, kan besparingar eller penningmarknaden konto resultera i en hård eller mjuk utredning, beroende på kreditkortet byrå eller typ av institution som anstiftar utredningen. Credit Karma begär information om dess medlems vägnar, så det är en mjuk utredning och därför inte sänka medlem kredit värdering.

Till sist

Credit Karma, i linje med liknande organisationer som Credit Sesame och MyFICO, annonserar lättlästa kreditupplysningar, personliga poäng insikter och fri kredit övervakning som hjälper medlemmar upptäcka potentiella identitetsstöld, bland andra alternativ. Medan tjänsten är gratis för användarna, gör Credit Karma pengar när de användare registrera sig för lån och kreditkort som annonseras på sin webbplats.