Den kapitalinkomst: Din Sen-i-livet pensionsplan

Om du inför pensioneringen och korta av de fonder du behöver, överväga en kapitalinkomst.

Kapitalinkomst kan vara en viktig bro till pension för dem som inte fullt tillräckligt för att gå i pension i traditionell mening, sade J. Camarda, ett fastighetsbolag investerare och CIO på Jacksonville, Fla.-baserade Camarda Wealth Advisors.

Eftersom fastigheter är en sådan ineffektiv marknad, är det möjligt att hitta grymma fynd med en mycket hög avkastning på investeringen, sade Camarda. Och om du kan hantera egenskapen, så kan du samla mer intäkter. Om du köper rätt objekt till rätt pris och på rätt villkor, sade han, en hyresfastigheter kan producera betydligt mer intäkter än traditionella passiva investeringar.

Hur mycket pengar behöver du?
Om du planerar att finansiera köpet med en inteckning, måste du vidta åtgärder innan du går i pension, sade associera mäklare Janice Leis, som tjänar de främsta bostadsområden i Philadelphia och södra Florida.

Inteckning utlåning riktlinjer kräver normalt sökande som ska användas och har åtminstone två års fast anställning historia i samma yrke.

Långivare kräver också en betydande handpenning, typiskt 30% eller mer, om köparen inte kommer att ockuperar egendom, sade John Walters av LeWalt Consulting Group i S: t Petersburg, Fla.

Om du inte har pengar att göra en så stor handpenning, överväga att använda din IRA medel. Alla aktietillväxt och intäkter från hyresintäkterna kommer att växa i din IRA skattefria, sade Walters. Köper fastigheten med medel inuti en Roth IRA, som du redan har betalat skatt, innebär alla dina resultat och eget kapital kan växa skattefria.

När du har räknat ut hur du ska köpa fastigheten, måste du tänka på hur du kommer att täcka löpande kostnader. Äga bostäder kapitalinkomst är som att äga en permanentbostad i att det finns rörliga kostnader utanför inteckning, sade Rob Albertson, en flera miljoner dollar bostäder fastighetsmäklare med Austin Fine Properties / PLR i Austin, Texas. Det finns underhållskostnader för mindre poster (som läckande kranar) och större poster (som ett nytt tak).

Glöm inte om kostnader i samband med marknadsföring och förlorad inkomst under perioder av vakans och hyresgäst växlande. Albertson sade faktor högst en 92% beläggning i dina beräkningar, även i en varm hyresmarknaden. Var försiktig i dina beräkningar av kostnader och intäkter.

Det finns också fördelar och skulder att överväga skatte. En av de främsta fördelarna med hyresfastigheter är förmågan att göra anspråk på en avskrivning avdrag på din federala självdeklaration, sade Walters.

Avskrivningar minskar värdet på din fastighet varje år för att approximera slitage; Det sänker också din skatt räkningen varje år du påstår det. Men, det sänker också din omkostnadsbeloppet, vilket innebär att du kan betala mer skatt när du säljer, om du sälja fastigheten med vinst.

Först och främst diskutera den ekonomiska genomförbarheten av dina planer med en CPA, en fastighet advokat och en försäkringsagent för att se hur mycket allt kostar, sade Leis.

Skatteavdrag för hyresfastigheter ägare

Välj en plats

Köpa billigt inte kommer att hjälpa dig att tjäna en avkastning på din investering om du inte kan hitta hyresgäster som vill hyra fastigheten, säger Jenny Usaj, hantera mäklare och ägare av Usaj Realty i Denver, Colorado.

Medan priset blir högre i bättre områden, kommer tiden att marknadsföra fastigheten minskar liksom den tid det skulle kunna sitta ledig, sade hon. Om du är osäker på var man kan hitta lägenheter, börja nära centrum eller i närheten av ett campus. Hyres bostäder följer ofta arbetstillfällen.

Det är också viktigt att ta en titt runt kvarteret och köpa en fastighet som speglar områdets nuvarande demografiska, sade Usaj. Är område befolkat med ensamstående vuxna eller familjer? Kommer ett sovrum eller tre sovrum bostad vara mer tilltalande för hyresgäster i närheten? Återigen, vara noga med att inte hoppa på det bästa köpet på marknaden. Se till att fastigheten kommer att tilltala den livsstil i området.

Vad kommer du att tjäna?

Du vill tjäna minst 8% på det investerade kapitalet i hyran, med avdrag för alla kostnader, säger John Graves, hantera rektor för en oberoende RIA, redaktör för Retirement Journal och författare till The 7% Lösning: Du har råd med en bekväm Pensionering. Kostnaderna inkluderar: inteckning; skatter; försäkring; underhåll; en fastighet förvaltningsavgift 10%; och en ersättning 10% vakans.

Om du investerar $ 100.000 i fastigheten, vill du tjäna en nettovinst på $ 8000 per år, sade han. Resonemanget bakom 8% är att det kompenserar dig för risken och bristande likviditet på din investering. Om du eller din make kan arbeta på fastigheten genom att göra reparationer och underhåll och / eller förvalta fastigheten, kommer dina kostnader minskar och din inkomst kommer i slutändan öka, sade han.

potentiella problem

Investerings fastighetsägare kan stöta på ett antal problem, bland annat: hyresgäster som inte betalar; orimliga kostnader för underhåll; och svårt att hitta hyresgäster, sade Cameron Novak, fastighetsmäklare och ägare av Homefinding Center i Corona, Kalifornien.

Att arbeta med en ansedd fastighetsmäklare med referenser för att hitta din investering är också viktigt, sade han.

Många kommuner har infört drastiska inspektioner och avgifter på hyresvärdar som vill vända rörelsefastigheter i hyror, säger John Braun, en fastighets advokat med Thomas Law Group i Minneapolis och en erfaren fastighets investerare. Potentiella investerare bör undersöka dessa frågor innan de bestämmer sig ett köp. De bör också vara medvetna om att hemman undantag inte gäller för förvaltningsfastigheter, vilket kan innebära högre fastighetsskatt räkningar.

Blivande hyresvärdar bör utvärdera deras temperament innan du hoppar in egendoms som jobbet innebär att hantera en mängd olika personligheter. Idén att ha en hyresfastigheter representerar passiva inkomster är inte särskilt exakt.

Äga bostäder kapitalinkomst är inte en hands-free affär, sade Albertson. Om du inte vill att hantera egendom, eller kan inte, som i du bor utanför stan, du kommer att titta på 8% till 10% av dina bruttohyror går till ett förvaltningsbolag för att täcka hyran för insamling och reparation .

Slutligen, att välja rätt hyresgäster är nyckeln. Köra en grundlig hyresgäst screening är avgörande, sade Albertson. Detta är den person du anförtror med din pension tillgångar, så att du bättre skulle vara säker på att du inte ställer dig upp för katastrof eller många huvudvärk.