En kort studie av den enorma fördelarna med globaliseringen

Vi tror inte två gånger när du använder termer som liberalisering, frihandel, globalisering, etc. ganska frikostigt att föreställa en värld med färre restriktioner och gränser. Globaliseringen är verkligen ett svar på de problem världsekonomin? Läs den här artikeln för att ta reda på.
En lång, lång tid sedan, var vår älskade planet anses vara platt. Jo, det fanns många föreställningar och teorier om människor i dessa tider som nu skulle låter som vanföreställningar om en schizofren sinne. Men eftersom tiden har flugit genom många århundraden och år, vi återigen står vid en avgörande vändning väg, som rycka oss att tro att vår lilla men mysiga världen är i själva verket platt (dvs bildligt lika villkor).

Ja, globaliseringen har minskat värdet av gränserna i världen har förvandlats till en global by och en by kan nå till någon del av världen som helst. Vad exakt är denna globalisering fenomen som jag gillade? Tja, kan dess fördelar endast skördat när den sanna och betydande innebörden av globaliseringen förstås helt.

Global Village: En verklighet

Globaliseringen är en allround processen med internationell handel mellan länder, knacka av nyare och billigare marknader, i kombination med mindre begränsad mänsklig interaktion och informationsteknologi. Du ser, det finns 196 länder eller så i världen, var och en har sina egna lagar och regler för att bedriva handel, underlätta transport av varor, skydda sina medborgare, för att hantera tekniken och viktigast av allt, styr inflödet och utflödet av kapital . Alla dessa regler fungerat bra när, låt oss säga, det var okomplicerad. Men nu kan det vara mäktig svårt om landet fortsätter att bära en envis stand genom att förbjuda export / import av varor, vilket ökar dess växelkursen, vilket gör ogynnsamma lagar för handel, etc. Det är nu accepterat av många att kostnader och vinster globaliseringen är enorma, och därför bör det inte vara förbehållen västvärlden eller ålagts utvecklingsländerna. Varje land har att skapa en balans så att de kan skydda sina intressen och vara en medlem av världshandeln och näringslivet också.

ekonomiska fördelar

Motstå att globaliseringens fördelar är som tävlar i en sportbil ras med en tjur vagn. Men det finns många länder som vägrar att delta i den här tävlingen till varje pris. De tror att deras hemgjorda produkter och ursprungs varor skulle ta en träff om de öppnar sina marknader för de rikare länderna. Dumpning av varor (som görs av görs av vissa länder) har visat sig vara en negativ effekt av globaliseringen och visat att skeptikerna var inte så fel. Eftersom de sociala och ekonomiska fördelarna är för stora för att borstas bort under mattan, här är några tips som avslöjar omfattningen av dominoeffekt av frihandel och global konkurrens.

Globaliseringen för utvecklingsländer i Asien Uppbackad av en sund ekonomisk politik och informations tekniska framsteg, har Sydostasien länder blomstrade som sin anställning tillväxttakten har ökat enormt. Ett bra exempel på detta fenomen är Indien som fortsätter att ha en ekonomisk tillväxt på 8 procent eller mer per år.
Enkel åtkomst till utländskt kapital och ökade utländska direktinvesteringar fastställs grunden för ett konkurrenskraftigt och ändå blomstrande marknad.
Eftersom spelarna ökar på marknaden, konsumenterna inte bara få bättre produkter, men också till ett billigare pris. Därför är en annan fördel låg inflation som hjälper landet att ha en stabiliserad ekonomi.
Fattigdomen har minskat i de asiatiska länderna som har antagit avreglerade ekonomisk politik.
Företag från andra länder få ut sina produkter med sin teknik. Nyare teknik inom IT, produktion och forskning skära ner produktionskostnaderna och öka försäljningen. Dessutom är de också skärpa kompetensen hos den lokala arbetskraften.
Globaliseringen i Afrika är en enorm kontinent med många länder som är förtryckta och fattiga mest livsuppehållande på jordbruk och vattenbruk. Inte bara det, det finns områden som slits sönder av krig och våld, och därmed stadig inkomst från en stabil sysselsättning skulle fungera som en paus från den interna strider.
Utbildning spelar en viktig roll i utvecklingen av varje nation och är en av de viktiga nackdelarna i tillväxten av den afrikanska regionen. Unesco trodde att 48% av barn i Afrika aldrig någonsin var inskrivna i grundskolan år 2000. Denna nedslående nummer kan gå ner om afrikanska länder öppnar sina dörrar för fria marknadspolitik. Med betydande aktörer på marknaden, skulle en stor positiv inverkan vara på utbildning och tekniska området av den afrikanska kontinenten.
Mer resurser och FDI skulle vara till hands på grund av globaliseringen och säkerställa lägre växelkurs lokal valuta. Därför kommer det indirekt bidra boom ekonomin.
Men är globaliseringen inte en trollstav och kan inte torka bort alla Afrikas elände, men det kan säkert skapa en gynnsam miljö för en rättvis och stabil regering. Globaliseringen skulle medföra något afrikanskt land mer närmare resten av världen och något fel på den del av en regering eller en fraktion kan övervakas och begränsas.
Handelsavtal samt co-beroendet i näringslivet gynnas av globaliseringen. Det kan leda till en stor förändring i den politiska, ekonomiska och sociala etableringar i Afrika.
Med mer pengar, resurser och människor som kommer till Afrika, kan den verkliga och mest förödande problemen i dessa länder ta i rampljuset, och lättnad ingripande kan tillhandahållas av det globala samhället.
Globalisering i Amerika och Europa Outsourcing är både en av fördelarna och nackdelarna med globaliseringen. Å ena sidan ger det möjlighet för företag att utmäta arbete till sina offshore-filialer eller partners och därmed få arbetet gjort till en lägre kostnad. Och på andra sidan väcker det stor oro bland lokalbefolkningen för bristen på arbetstillfällen i sitt eget hemland.
Utnyttjande av kapital med beskärnings upp nya marknader och nya möjligheter är definitivt den viktigaste effekterna av globaliseringen på de rikare länderna. Detta i sin tur skulle generera mer rikedom och välstånd.
Frågor som rör etniska konflikter och mångfald skulle kunna lösas som en följd av interkontinentala resor och invandring. Och därmed öppnar allén av de kulturella fördelar.
De multinationella är de verkliga vinnarna i processen att gå globalt. De inte bara få nya konsumenter, mer vinst, fler tillgångar och anställda, men också har möjlighet att skapa sig en global bild för sig själva. Läsk jättar som Pepsi eller Coca Cola är förebilder i detta avseende, eftersom de har nått längst platser från stekheta öknar i Afrika till avlägsna byar i Asien.
Framgångsrika exempel på globaliseringen

Globaliseringen innebär också sambandet mellan produktion, teknik, marknad och logistik. Kort sagt, accelererar det kommunikationen mellan människor i olika länder, företag och regeringar. Det har både bra och dåliga sida. Även om det kan leda till förlust av den kulturella identiteten i viss utsträckning och kan så småningom förstöra den lokala aktörer, kan det också lyfta levnadsstandarden i ett område. MacDonald försäljningsställen på gatorna i Asien, populariteten av japanska tecknade serier eller “Anime” i USA och hip-hop vurm i arabländerna är alla exempel globaliseringen bäst. Under årens lopp har länder som Kina verkligen dragit nytta av att göra sig en del av den globala ekonomin. Inte undra på att Kina är tippad som det bästa exemplet på globaliseringen som det har blivit den snabbast växande ekonomin i världen med en tillväxttakt på 9,8 procent eller mer under de senaste decennierna. Globaliseringen är oundviklig i dagens värld. Det är bäst att anamma den och använda den för sin egen fördel.

Alla sagt och gjort, är globaliseringen en process som skulle kunna förändra världen gradvis. Men globaliseringen bara inte begränsad till frihandel och marknadspolitik, kan dess återverkningar märkas på kulturell nivå. Kultur och globaliseringen är två krafter som kan forma den globala identiteter individer. Även alla dessa fördelar av globaliseringen låter mer teoretisk än pragmatisk, är det upp till våra nationer och oss att göra det till verklighet.