En lista över alla de länder som har diktatoriska regeringar

Länder med diktatur regeringar har haft en historia av instabilitet, dålig styrning och infrastruktur, problem med lag och ordning, och en fullständig brist på respekt för de mänskliga rättigheterna. Orättvist nog, är det diktator som håller hogging rampljuset för att flytta fokus bort från sina brott. Vi har därför valt att profilera sina länder i stället …
Diktatoriska form av styrning är inte nytt för vår värld. Från tiden för Julius Caesar till Muammar Gaddafi, har diktatorer styrde sitt folk med den ökända järnhand. Så det är egentligen inte ett konstigt när vi förknippar diktatur med tyranni och envälde.

De andas den demokratiska luften reservera deras mest svidande åtlöje för dessa tyranner, eftersom, uppriktigt sagt, är deras medborgare också avslutas med rädsla att göra det. Den isolerade miljö som vi lever i ger oss rätt att ha en åsikt om allt, som omfattar alla diktatorer och deras förtryckande likar.

Hittills vet vi alla om Gaddafi kotteri av jungfru livvakter, Kim Jong-Ils (förmodligen) fenomenala golf kompetens och Robert Mugabes väl krönika kärlek till Chelsea fotbollsklubben. I den här artikeln men vi tittar på de förtryckta, inte på förtryck, eftersom uppriktigt sagt, är det människorna här som förtjänar världens odelade uppmärksamhet.

Nordkorea

Nordkorea: From a distance

Utan Google Earth, kan man lätt ha ifrågasatt själva existensen av detta land på vår planet. En nation som är så svårfångade som gäckande någonsin kan vara, Nordkorea och dess folk förblir fast och permanent höljt i dunkel; kanske med våld, kanske genom val. Vad det har sin kredit är världens mest befästa gräns, några kärnvapen och en komplett struntprat under namnet mänskliga rättigheter.
Regeringen håller ett öga på allt, och det betyder allt, eftersom allvar, allt annat kan de be sina agenter att göra hela dagen?
Den person som kör kultliknande och enväldiga Juche-skript theatrics är Kim Jong-un, son till förre högste ledare Kim Jong Il, och sonson till landets eviga president, Kim Il Sung. Människor som har haft möjlighet att besöka detta land beskriver det som att titta på en omsorgsfullt skissad opera, endast om det inte var så iskall.
Få en belastning på detta –
Medborgarna får gratis utbildning till gymnasienivå, och det är obligatoriskt. Läskunnigheten 99% gör Nordkorea en av de mest läskunniga länderna i världen.
Men vänta, det finns en hake …
Politisk indoktrinering börjar i förskolan, med små Tots att lära sig att dyrka den store ledaren Kim Il Sung och hans Juche sätt att leva. Denna filosofi främjar självförtroende och ger varje medborgare att ta ansvar för sitt lands välfärd och charter sitt lopp på framsteg.

Nordkorea: Up close

Som inte är alltför dålig, bortsett från några saker som …
… Som är verkligen ansvarig. Som med alla diktatorer, inte vår Kim Jong-un inte vill delegera mindre uppgifter som landets välfärd till sitt folk.
Detta är vad hans regering väljer att göra i stället –
Ekonomin är helt kontrolleras av regeringen, och internationell handel är så gott som obefintlig.
Ett stort antal medborgare hemlighet hänge i små företag som står för en betydande del av sin inkomst. Officiella löner uppenbarligen inte tjänar dem mycket.
På tal om media inte är möjligt, helt enkelt eftersom det inte finns någon, spärra statskontrollerade Korean Central News Agency.
Varje medborgare rykande av uppror lämnas en enkelriktad pass till en av landets ökända interneringsläger där de behandlas sämre än pest-infekterade råttor.
Ironiskt nog är det här landet heter Nordkorea – Demokratiska folkrepubliken Korea.

iran

Iran i Persiska, översätter som “Land of the arier”. Forntida civilisationer gjorde denna region sina hem för tusentals år sedan, och dess medborgare pionjärer inom vetenskap, filosofi, litteratur, konst, astronomi och matematik.
Men det var en lång, lång tid sedan. Iran vi vet och känner igen är nu helt under inflytande av den här mannen och hans gelikar.

Ayatollah Khomeini

En vacker dag 1979, vaknade världen upp till nyheten att detta land (som nu hade blivit en svält härjade slagfält) plötsligt blivit Islamiska republiken Iran. Skulle inte vara alltför fel att säga att allt gick ner en djup oljekälla sedan dess.

Livslängden för en vanlig iransk är lite knepigt att beskriva. Politisk frihet är inte en fullständig nolla här. I själva verket, iranier trivs på att uttrycka sin missnöje. Poängen är att regeringen väljer bara att lyssna på vad de vill lyssna.
För Irans kvinnor och HBT, är det en annan racketsporter helt och hållet. Medan homosexualitet är ett brott, kvinnorna här är inte en mycket glad mycket heller. Deras åsikter uppgå till ingenting, och ingen blir förvånad över att se en kvinna som avrättades för att ha en åsikt om något annat än, säg, kebab recept. Världen har vederbörligen erkänt ansträngningar Shirin Ebadi och Mir-Hossein Mousavi mot att sätta Irans problem ute i det fria, men vad har egentligen gjort, annat än att namnge Iran som ondskans axelmakter?
Varför inte världen lämna dem till sina enheter då?
Eftersom Iran äger världens näst största naturgasreserv och den tredje största oljereserv. Det, och det faktum att de också plaska i kärnvapen. Nu vet du varför världen och det är mormor kan aldrig lämna ett grinigt barn som Iran ensam.
Men vänta, allt är inte förlorat …
Men ett sådant En betydande storlek Irans befolkning är under trettio års ålder. Med vindar uppror sveper öknen landar, skulle det inte vara alltför långsökt att tänka sig att det tar Iran med storm.

syrien

Syrianer, som en hel del, är inte nya begreppet lever under ett yrke; romarna, mongolerna och turkarna bland annat sett till att. Men den här gången är det inte en outsider som har försökt att strypa sin mark – det är deras egen ordförande. Bashar Hafez al-Assads tyranni trotsar tro, och det syriska folkets beslutsamhet stuns skeptikerna. Syrien har faktiskt aldrig riktigt haft en känsla av lugn, eftersom dess självständighet från franska efter andra världskriget. Men ingen annan regering i Syrien har inspirerat så extrem hat än Assad absolutism.

En övergiven Umayyadmoskén i Damaskus

Till utomstående verkar det som att Bashar Hafez al-Assad ger dig rätt att störa, översittare, tortyr, och MARODERA hela landet som du vill. Och om du tror att du faller kort, du bara ta in en brud som lyx-besatt Asma al-Assad som kommer att stiga till tillfälle som en modern Marie Antoinette. Den arabiska våren revolutionen ut på gatorna i Syrien 2011, och flera tusen dödsfall, tortyr och kidnappningar senare hänger situationen fortfarande i ett limbo. Större städer i Damaskus och Aleppo erfarenhet störning i vissa fickor, men reser vidare till Homs, Deraa och byar som dessa och du får den verkliga bilden. Priserna på basvaror har skjutit i höjden, och de människor som har råd med dem väljer istället att spendera sina pengar på att fly landet. Landets ekonomi går främst på jordbruk, olja och turism. Alla tre av dessa har tagit stryk sedan inbördeskriget som började förra året.

Eftersom världen fortsätter att titta på syriska regeringen och rebellstyrkorna kolliderar, är allt det kan göra att politiskt isolera oroliga nation, som den redan har. Men det påverkar Assad? Uppenbarligen inte, eftersom han har handelsförbindelser med Iran och fortsätter att krossa upproret med karakteristiska brutalitet.

kuba

Att vara i Kuba är det närmaste du kan komma till att resa tillbaka i tiden. Veteranbilar, kullerstensgator och kolonial arkitektur hälsar dig vid ankomsten. Inte så förvånande, eftersom regeringen här har tagit stora ansträngningar för att hålla det här landet i exakt skick som de fann det, runt sextio år sedan.
Låt oss bara åter den tiden för en bit, skall vi?

Jag tog en bild av den kubanska regeringen och allt jag fick är detta rostig bil.

Frön av uppror såddes när Fidel Castro och hans kompis Che Guevara, den berömda t-shirt modell (annat än Bob Marley, som är), tog den kubanska regeringen, välte den och sätta upp något av en icke-kapitalistisk / icke -plutocratic / mycket marxistiska / so-leninistiska / gränsar-on fascistiska typ av struktur på fattigt land. “La Revolución”, kallade de det, och gjorde några ganska badass slagord att följa det; varav de flesta kvar som graffiti på Havannas gata sidor och är en stor turistattraktion förutom orörda stränder, kubanska cigarrer och några läckra Moros y Cristianos.
Inte mycket att tala om deras ekonomi …
… Nu att den ryska stödet har torkat upp. Ett kommunistiskt land som det är, dess medborgare kräver tillstånd från regeringen att göra det mesta, och det inkluderar även ändra sina jobb eller köpa bilar. Det var bara under 2010 som president Raul Castro tillåter medborgarna att bygga sina egna hus, som till människor i ett demokratiskt land, skulle motsvara bevilja rätt till fri nysningar efter behag.
Läskunnigheten i Kuba är 99,8% som regeringen vill se till att dess folk läser Revolucion slagord på gatan sidor. Massor av turister besöker Kuba att få sina tänder i linje eller få en snyggare näsa, eftersom de är uppenbarligen smuts billig och ge kära människor i Kuba med några välbehövliga kontanter.

sudan

Sudan: I krig på båda sidor av Nilen

Sudan är ett land som lätt kan toppa någon omröstning på hopplöst torterade länder, om än under vissa tunga konkurrens från sina afrikanska grannar. Och det värsta? Landet är för närvarande utkämpar ett krig med sig själv under de senaste 56 åren. Alla förhoppningar om en fredlig regeringstid lägga skapandet av södra Sudan var upphävs med de två nationerna slåss på vad, men olja.
Och sedan finns det Darfur …
… Den plats som är folkmordet huvudstad i världen. Vad som började som en trivial tvist mellan nomadiska herdar och bofasta jordbrukare blåste i proportion till att bli en fullfjädrad konflikten mellan arabiska och icke-arabiska sudaneser. Närvaron av internationella fredsbevarande styrkor uppgår till lite som rebellattacker fortsätter att förstöra förödelse i läger för fördrivna personer i regionen. Dock är vissa fickor av Darfur, särskilt i dess västra region visar tecken på stabilisering.
När mannen själv …
Omar al-Bashir är den självutnämnda ordförande Gud Sudan och håller den tvivelaktiga äran av att vara den första sittande chefen för en nation som har utfärdat en arresteringsorder som Internationella brottmålsdomstolen. I en perfekt diktatorisk stil, gav han en bra gammaldags heave-ho till upprörda internationella fredsbevarare, först genom att bli vän Osama bin Laden, och senare genom att gå på en resa för att besöka sina likasinnade vänner i Qatar och Egypten.
Fraser som “en strimma av hopp” eller “glaset är halvfullt” dö en deprimerad död den stund de sätter sina nätta fötter på sudanesisk mark. Saker och ting är marginellt bättre i nybildade Sydsudan, men det finns en konflikt flödande under pseudo-fredliga exteriör.

zimbabwe

Victoria Falls: en symbol för skönhet

Zimbabwe är ett vackert land välsignade med ett överflöd av naturresurser. Fram till nyligen var det också bland de mest stabila ekonomierna i Afrika.
Men varför skulle en diktator värd sitt salt vill behålla det så?
Robert Mugabe kom till Zimbabwe rädda för att befria det från klorna på den slingrande koloniala vita minoriteten-ledda regeringen, bara för att helt strypa den själv. Vilket är i linje med sin diskriminerande politik, Mugabe beordrade ett anfall av hela landets kommersiella jordbruk mark som ägs av, du gissade rätt, de vita minoriteter. Öga för öga, skulle man kunna säga. Men i den sanna andan av diktatur, mannen valde helt enkelt att fördela mark bland sina kompisar som inte har ett uns av jordbruksmannaskap.

Mugabes tank Gifting ledde till en matbrist situationen så dyster att det ledde till en total kollaps av jordbruksekonomin, och att inte tala lämnat landet befolkning svälter.

När det gäller dess folk …
De har inget annat val än att köa längs gränsen och lämna. Sydafrika, Zambia och Botswana lockar Zimbabwes folk, och de har bråttom att komma dit. Landet vacklar under koleraepidemi som bröt ut 2008, med dödssiffror på närmare 100.000 tillskrivs sjukdomen. Redan försvagats av undernäring och HIV / AIDS, har den förväntade livslängden här doppat avsevärt.

Och utrymningsvägen: Rad det snabbare … faaster !!!

Beroende på hur man ser det, Victoriafallen på Zambezi floden kan antingen verka som en turistattraktion eller en flyktväg ut ur Zimbabwe.

Andra länder under diktatur

Vitryssland
Vitrysslands president, Alexander Lukasjenko kunde inte sluta rodna efter ex-amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice kallade sitt land verkligen fortfarande den sista kvarvarande äkta diktatur i hjärtat av Europa. Han bestämde sig mot att ifrågasätta riktigheten i sin iakttagelse, och har behållit Vitrysslands status som enda land upprätthålla diktator tradition i kontinentala Europa. Beroende tungt på Ryssland för dess bröd, smör och marmelad (läs: olja), Vitryssland har inte råd att störa sin hulk-of-a-granne. Men upprörd Ryssland har, och är tyst drabbas hårdast. Utländska investerare kommer till Vitryssland shooed bort som flugor. Regeringens taktik för att justera växelkursen föll platt på sitt ansikte, utan att åberopa någon sympati från Ryssland eller IMF.
Ordet på gatan är att Lords i Moskva spekulerar backa en annan marionett att köra showen. Är det en suck av lättnad eller ångest? tiden får utvisa.

Ekvatorialguinea
Äga stora reserver av olja är aldrig en bra sak, och man behöver bara ta en titt på Ekvatorialguinea för bevis. De enda tydligen prägling greenerna från oljekällor är människorna i kraft. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo är mannen svingar makt här och har officiellt klassificerats olja intäktssiffror som en statshemlighet. Medan väktare av mänskliga rättigheter i USA har ofta bannade landets diktaturregim för ohyggliga levnadsförhållandena i landet, var Mbasogo vara en vän av ex-USA: s utrikesminister Condoleezza Rice i 2006, och den nuvarande presidenten i USA verkar att komma överens med henne. Att vänskapen har sina rötter förankrade i Ekvatorialguineas rikligt-lager oljekällor är en offentlig hemlighet; bårtäcke av dysterhet ser inte ut som det kommer att avta något tidigare.

Låt oss inte glömma Kamerun, Tchad, Uganda, Angola, Eritrea, Gambia, Rwanda, Burundi, Republiken Kongo, Djibouti, Centralafrikanska republiken, Mauretanien och Burkina Faso.
Livsstilen i den afrikanska kontinenten är harmonisk med naturen. För en kontinent som är rikligt med naturens bästa resurser, skulle det inte vara fel att säga att Afrika naturskatter är verkligen en förbannelse för människorna här. Uppror, vare sig det militära eller gerilla, är vanliga i dessa regioner eftersom de finansieras av International Association of Länder med särintressen. Gränstvister, barnsoldat arméer, illegal vapenhandel, brott mot mänskliga rättigheter, svält och naturkatastrofer är så vanliga här att de flesta medborgare i dessa länder har en förvrängd bild av normalitet. Det verkar dock att tiden för förändring närmar sig, eftersom uppror är fullmatat. Lättare sagt än gjort, kommer fred inte komma till oss lika lätt som vi vill.