Fondförsäkring: En bra pension investering?

En av de största bekymmer för äldre investerare är möjligheten att överlever sina tillgångar. Med många människor i den utvecklade världen nu lever 20 eller fler år tidigare pension, är dessa farhågor ofta motiverat.

Livränta har länge varit en populär strategi för att hantera detta så kallade “livslängd risk.” En standard fast livränta är ett försäkringsavtal som gör att en individ att betala premier – antingen i en klumpsumma eller genom månatliga avbetalningar – och få inställda inkomststöd för livet.

Men en nackdel för vissa konsumenter var den blygsamma tillväxttakten på bidrag. Historiskt sett har internräntan varit nära långsiktiga Treasury obligationsräntor, ofta i låga ensiffriga tal. Med andra ord, du har tur om de pengar du sätter in håller jämna steg med inflationen.

Så under de senaste årtiondena, har försäkringsbranschen varit mer kreativ med en alternativ produkt med större tillväxtpotential. Med en variabel livränta kan du välja flera underkonton, som i huvudsak fonder som investerar i aktier, obligationer eller andra instrument. Värdet på ditt konto – det vill säga den mängd av dina betalningar under utsättningsfasen – beroende på resultatet av dessa underliggande investeringar.

De som betalar för en tillräckligt lång tid innan uttag eller annuitizing, ofta bättre än de skulle ha med de fasta avkastning de annars skulle få. Det är särskilt sant om de väljer investeringar som passar deras ålder och finansiella mål. Men om marknaderna ta ett dopp, det finns också en möjlighet att kontot kan förlora värde.

Den gode den onde och den fule

Fondförsäkring (se Att få hela historien om fondförsäkring) dela vissa funktioner med Iras och 401 (k) planer, inklusive skattefri uppskjuten tillväxt. Som ett resultat, kan du vänta betala skatt på vinster tills du börjar ta emot utbetalningar. Liksom dessa andra pensionsplaner, du normalt inte kan göra uttag före ålder 59½ utan att ådra sig en brant 10% straff.

Livränta kan också ge fördelar som andra pensions fordon inte har, såsom en död förmån för nära och kära. Vanligtvis kommer den person som du väljer som din mottagare får antingen saldot på ditt konto eller en garanterad minsta betalning.

Men livränta har vissa mindre tilltalande egenskaper också. Bland dem är mindre förmånlig skattemässig behandling när du träffar annuitization fasen. Någon tillväxt i livränta utöver era bidrag behandlas som vanlig inkomst. Om du befinner dig i en högre skatteklass, kan denna aspekt ensam ta en stor tugga av dina inkomster.

Ytterligare urholkar ditt konto är notoriskt höga avgifter som försäkringsbolagen tar ut sina livränta kunder. Du kommer verkligen att känna squeeze om du tar pengar ur politiken inom de första åren och medföra en “kapitulation” laddning. Storleken på denna avgift är vanligtvis baserad på det belopp du återkalla med procent gradvis minskar under en period under flera år. Till exempel, kan ta pengar i år ett medföra en 8% avgift, medan ett uttag i år 8 endast möter en 1% träffsäkerhet.

Bild 1. Exempel på överlämnande avgifter i samband med en variabel livränta.

Källa: Atlas Capital Advisors, LLC

Även om du inte tar pengar under överlämnande perioden – allt från sex till tio år efter registreringen, beroende på livränta – du fortfarande står inför ganska styva årsavgifter. Dessa kan omfatta: dödlighet och kostnader för risker, som kompensation för risken att försäkringsgivarens kunder kommer att leva längre än förväntat.
Underliggande fondkostnader, som täcker kostnaden för att hantera medel inom livränta.
Administrativa avgifter, som kompenserar bäraren för registerhållning och andra kostnader i samband med service av kontraktet.

Enligt regleringsorganet, Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), dessa årliga kostnader kan lätt uppgå till 2% eller mer av livränta värde. Och om du letar efter ytterligare funktioner med din variabel livränta, såsom en garanterad minimiinkomst eller en upptrappad dödsfall, kommer du förmodligen konfrontera ännu högre avgifter.

Däremot många investmentbolag erbjuder ingen belastning eller indexfonder (se nr Load vs indexfond: Är en bättre än den andra) med avgifter mindre än 0,50%. Även aktivt förvaltade fonder ser förhållandevis billigare, med genomsnittliga kostnader förhållanden av omkring 1,25%.

När fondförsäkring kan förstå

På grund av de extra kostnader som livränta tenderar att ådra sig, experter rekommenderar i allmänhet mot att sätta dessa kontrakt inuti en IRA eller 401 (k). Dessa planer har redan skattefri uppskjuten tillväxt; det finns ingen fördel att fördubbla upp på denna förmån.

Där fondförsäkring kan vara värt en titt är om du har maxade ut dina bidrag till andra skatte gynnade konton. Om så är fallet – och du vill att sinnesfrid att livstids betalningar ger – dessa försäkringsavtal förtjänar viss hänsyn.

Det bästa är att söka efter en med relativt låga kostnader från ett etablerat företag med en stark kreditvärdighet från organ som AM Best och Moodys.

Till sist

På ytan, fondförsäkring ser ut som ett attraktivt sätt att planera för pensionering, med skatte-uppskjuten tillväxt, utbetalningar för livet och även en död förmån för din familj. Men eftersom andra pensionskonton, såsom IRAS och 401 (k) s, erbjuder samma skatte-uppskjuten tillväxt med lägre avgifter, kommer de flesta människor förmodligen vill börja där.