Fördelarna med Mortgage Återbetalning

Du har tagit steget och beslutade att köpa ett hem. Efter att ha undertecknat ett berg av pappersarbete, är du nu stolt ägare av din egen bostad. Trettio dagar senare, när den första inteckning betalning förfaller, du drabbas av verkligheten av vad du har gjort. Du har tagit på 30 år till ett värde av massiva betalningar, i en ekonomi som gör inga löften om långsiktiga jobb stabilitet. I den här artikeln tittar vi på fördelarna med att betala av dina lån så snart som möjligt och ge dig tips om hur man gör det.

Tutorial: Bolåne Grunderna

Pay It Off?

Den första och mest uppenbara skäl att betala dina lån så snart som möjligt är att det kommer att spara tiotusentals dollar. Läs papper du undertecknat när du köpte platsen och ta en närmare titt på din amorteringsplan. Inteckning företag avslöja rätt upp framför att du kommer att betala mer än dubbelt inköpspriset för hemmet, innan du faktiskt äger den. (Om du vill veta mer om amorteringsplan, se Förstå inteckning betalning struktur.)

Det andra skälet är den sinnesfrid du får från att äga ditt hem. Med lägre månatlig utlägg krav är utsikterna för arbetslöshet eller undersysselsättning inte längre så skrämmande. Du kan nu råd att ta ett jobb som betalar en hel del mindre än din tidigare ståndpunkt, utan någon oro att förlora ditt hem.

Men många människor hävdar att betala av dina lån är en dålig ekonomisk drag. De hävdar att du kommer att få en högre avkastning på lång sikt, om du investerar dina pengar, istället för att göra extra amorteringar. Även om det finns en viss chans att du kommer att uppnå en sådan bedrift, det finns också en chans att du kommer inte. Med tanke på valet mellan en garanterad besparingar i ränta på sina lån (förvärras under 30 år), eller möjligheten att uppnå någon annan avkastning, som kan vara högre eller lägre 6%, kommer konservativa investerare att ta säkert kort.

Naturligtvis är hela argumentet omtvistad när du verkligen tittar på de faktiska omständigheterna i situationen. De flesta människor köper ett hem så att de har en plats att leva. Även om det fungerar eller tripplar i värde, de inte kommer att sälja det, och om de gör det, kommer det att ta varje cent de tjänar för att köpa en jämförbar hem i samma område. Dessutom, eftersom du inte kan leva i en fond, de flesta hem köpare inte göra sina inköp i ett försök att slå avkastningen för S & P 500.

Nästa argument mot att betala av dina lån är ännu mer tvivelaktig, men du hör det hela tiden, även från sofistikerade investerare: räntekostnader kommer att ge dig en skatt paus. Även tekniskt detta är sant och du spendera $ 1 i intresse att få en 35 procent skatt paus, det är bara om du är i den högsta inkomstskatten fäste. För en vanlig människa, det är inte en bra avkastning på din investering.

Betala av dina lån ger en avkastning på din investering som är mycket mer tillförlitlig än något aktiemarknaden kan erbjuda. Det sparar också tiotals och ibland hundratals, tusentals dollar. Till råga på allt utanför, det ger trygghet att ha en prisvärd plats att bo, i händelse av att din inkomst minskar. Med alla dessa fördelar i åtanke, är det dags att titta på de strategier som hjälper dig att betala av det lånet.

Planera innan du köper

Titta innan du språng och göra matten i förväg, för att avgöra hur mycket hus du har råd att köpa, sedan köpa mindre hus än du har råd. Denna strategi kommer att säkerställa att du har tillräckligt kassaflöde för att göra extra amorteringar och kommer att ge viss kudde, bör du ta en lägre betalda jobb någon gång i framtiden. Se också till att din inteckning inte medför en påföljd för förskottsbetalning. Denna bestämmelse kan lägga sordin på dina ansträngningar för att få ut av skulden. (Om du vill veta mer om hem kostnaderna, se Bolån: Hur mycket har du råd ?, Hem-Equity lån: Kostnader och The Home-andelslån. Vad det är och hur det fungerar)

Sedan behöver du vara uppmärksam på de finansieringsvillkor. Medan justerbar ränta inteckningar erbjuda lägre initiala betalningar, används de alltför ofta att göra det möjligt för köpare att komma in i hem de kan faktiskt inte har råd. När räntorna stiger, vissa husägare fångas oförberedd. På samma sätt, bostadsköpare planerar ofta sin ekonomi bygger på tanken att deras amorteringar inte kommer att förändras; de upptäcker detta är inte alltid sant, när deras lokala regeringen höjer fastighetsskatt. Om din plan är att få ut av skulden så fort som möjligt, ger en fast ränta inteckning förutsägbarheten i en stadig ränta, och det kan alltid vara refinansieras om räntorna faller. (Om du vill veta mer om bolån, se inteckningar. Ränte kontra justerbar ränta)

Hur man betala av en inteckning

När du har en inteckning, är nyckeln till att betala det av enkel: skicka pengar. Vissa inteckning planer erbjuder en varannan månad betalningsplan, vilket resulterar i en extra betalning per år. Det är en bra strategi, om det inte finns en avgift i samband med det. Om det är helt enkelt avsätta en del pengar och göra en extra utbetalning på egen hand.

Om din karriär framsteg under åren, har genomfört dessa höjningar och bonusar till arbete genom att skicka dem till inteckning företaget. Du gjorde fint utan att pengar, och du kommer inte missa det om du inte vänja sig vid att ha det i din budget.

Håll ett öga på räntor och, om de faller, överväga refinansiering. Om du kan minska din ränta, förkorta löptiden för ditt lån eller båda, refinansiering kan vara en utmärkt strategi. Bara inte göra misstaget att hålla din tid densamma och ta ut pengar. (Om du vill veta mer, se Inteckningar:. ABC av refinansiering)

Till sist

Det finns ingen tid som den nuvarande att börja din strävan att betala av det lånet. Börja med att läsa din amorteringsplan; när du ser exakt hur mycket av din månatliga betalningen går till ränta, och vad en liten del går mot betala av huvudmannen, kommer du att inse att varje extra dollar du skickar, minskar den del av betalningen som tjänster din räntekostnad. Det kan vara en stark drivkraft för ekonomiskt kunniga personer.

Om du fokusera dina ansträngningar på uppgiften, kan du bli förvånad över hur snabbt du kan gå i pension en inteckning. Med uppdraget utfört, kommer du att finna att de bekvämligheter i ett hem är ännu mer njutbart när det är du, inte banken, som äger hem. (För mer information om bolån, se Shopping för en inteckning och Förstå din inteckning.)