Förstå nya bostadsbubbla

Detta fastighetsbubbla är inte som den sista som varade ungefär 2005-2006. Att en baserades på lösa utlåning standarder och täckte större delen av landet. I dagens marknad, ser vi mycket olika förhållanden, inklusive tight utlåningsnormer och segmentering. När det gäller den senare punkten, vissa städer är övervärderad och i extrem bubbla territorium medan andra städer är undervärderade och kan utgöra långsiktiga investeringsmöjligheter.

Så, vilka städer är övervärderade och vilka som är undervärderade? (För relaterad läsning, se: När är bästa tiden att köpa ett hus?)

värderade städer

Fitch Ratings nyligen rankade värderad och undervärderade städer baserat på följande faktorer: Lokala ekonomiska fundamenta
arbetslöshets~~POS=TRUNC
Befolkningstillväxt
bolåne~~POS=TRUNC
hyror
köparen efterfrågan
lager~~POS=TRUNC nivåerna~~POS=HEADCOMP

Baserat på dessa faktorer, Fitch hittade följande städer att vara övervärderade och listat de procentsatser för hur övervärderad de är: Austin, Texas 19%
Houston, Texas 18%
Fenix
Riverside, Calif. 17%
Miami, Fla. 16%
+Las +Vegas

Dallas och Denver kanske inte har gjort Fitch värderad lista, men de båda sen har sett rekordhöga bostadspriserna, ännu högre än de såg under 2006. I Dallas, medianpriset för en bostadsrätt är $ 1.130.000, och medianpriset för ett hus är $ 1.350.000. (För relaterad läsning, se: letar efter alternativ till att investera i fastigheter?)

Bubbelliknande tillstånd i Texas vettigt. Hem värden i dessa städer inte skjuta i höjden så mycket som andra runt om i landet under bolånekrisen; de sågs som något av en fristad. Före slutet av 2014, var efterfrågan på olja stark, vilket ledde till en hel del nya arbetstillfällen, som sedan ledde till ökad fastighetsköpet och högre priser. Spekulativa investerare flyttade också in. Nu har oljepriset föll, jobb har försvunnit, och huspriser i stora delar av Texas verkar vara övervärderade.

I Miami, är en stor bubbla bildas. Även om det inte är den mest övervärderade staden på denna lista baserat på Fitch parametrar, måste du ansöka logik varje situation. Lyx fastigheter i Miami har varit i brand i flera år, vilket har drivits av kinesiska, ryska och brasilianska investerare. Titta på hur dessa tre ekonomier utför nu: Inte så bra. Det är troligt att du inte kommer att se samma typ av efterfrågan på Miamis lux egendom som du har under de senaste åren. Ovanpå det, enligt RealtyTrac, var 30% av Miami husägare under vattnet på sina lån i slutet av 2014.

I Las Vegas, var 27,9% av husägare under vattnet på sina lån i andra kvartalet 2015.

Över hela landet, huspriserna är 2,7% högre på $ 236.400 än de var i juli 2006, enligt National Association of Realtors, men mycket av detta drivs av alltför heta marknader, bland annat San Francisco, Seattle, och Salt Lake City.

Tänk på att tillväxten 2,7% för ett ögonblick. Utan någon verklig inkomsttillväxt och arbetskraftsandelen nu på en 38-årslägsta på 62,6%, det kommer inte att vara möjligt för bostadspriserna att se en hållbar ökning. Vid något tillfälle, på de flesta marknader, kommer de att komma tillbaka till verkligheten. (För relaterad läsning, se: När är bästa tiden att sälja ett hus?)

värderade Cities

Följande städer kan inte garantera goda investeringsmöjligheter. Om heta marknader tumla och deflationskrafter (annat än relaterat ämne) leda till aktiemarknaden skär, då är det inte troligt att dessa marknader kommer att se uppskattning när som helst inom en snar framtid. Däremot kan de presenterar långsiktiga investeringsmöjligheter.

Den främsta orsaken till den dåliga fastigheter prestanda i städerna som anges nedan är industriella nedgångar, men en stad är inte bunden till en specifik bransch för evigt. Om nya och / eller nyligen heta branscher ser billiga möjligheter att driva verksamheten på dessa platser, kan det leda till förnyad tillväxt och en förbättrad fastighetsmarknad. Städerna följs av procentsatserna för hur undervärderad de är: Detroit 17%
Cleveland 16%
Providence 12%
Warren, Michigan. 8%
Newark, NJ 8%

Till sist

En hel del av priset uppskattning i heta marknader har berott på investerarnas spekulationer, inte inkomsttillväxt och traditionella hem köper. Med kinesiska, ryska och brasilianska marknaderna lidande, kommer utländska investerare börjar att dra sig undan från dessa typer av investeringar, vilket kommer att leda till sjunkande priser på grund av bristande efterfrågan. Detta kommer också att leda till mindre intresse från inhemska investerare. Du kan helt enkelt inte ha en hållbar fastigheter återhämtning när inkomsterna är stillastående. Under de närmaste åren, kommer vissa marknader att straffas mer än andra, men nu verkar inte vara den bästa tiden att investera i fastigheter om du verkligen förstå en lokal marknad och kan hitta en bra affär. (För relaterad läsning, se: Var är fastigheter lager Rubrik?)