Hela förfarandet för att hälla en betongplatta

Om rätt teknik följs, hälla en betongplatta kommer inte att vara en svår uppgift, eftersom det verkar vara; Det kan lätt göras hemma. Denna artikel kommer att ge dig en steg-för-steg guide för att bygga en god grund för en byggnad struktur.
En platta är tänkt att ligga till grund för en arkitektonisk utformning. Plattor bildar stödet för skjul, uteplatser, carport skjul, jordbruks hus, och även för kök bänkskivor. Du kan göra det rätt i ditt hem, om du känner till rätt planen och teknik. Kostnaden för materialen är rimliga, och du kan höja det hemma utan större ansträngning. För att få en slät och jämn yta, finns det några specifika metoder för denna process.

Proceduren

Att bygga ett betonggolv, måste du planera utformning, ordna material och sedan gå vidare med stegen. Din plan bör innehålla följande punkter. Först bestämmer de typer av material som skall användas.
Uppskattning av mängden material som behövs.
Koncentration av ingredienser för att höja golvet.
Konstruera formerna.
Faktiska hällteknik.
Förstärkning av golvet för att stelna.
Efterbehandling golvet på olika sätt.
Att låta betongen härda.
Utrustning som krävs för hälla betong Cement
Sand
Kräla
Skyffel
Hammare
trä spikar
Trådnät
Betongblandare
Murslev
Nivå
Mason är sträng
Tång
hälla Technique

De tre saker som måste beaktas är design, layout, och storleken på plattan. Följaktligen måste du bestämma mängden av blandningen. Skivorna är i allmänhet monolitiska, dvs består av en enda häll. Först rensa ut allt gräs, ogräs och skräp från marken och sedan ställa in fundament på alla sidor.
För tillräckligt utrymme, gräva fot minst 18 inches i bredd och djup. Detta kommer att utgöra omkretsen av plattan. Hugga veden och sedan bygga stommen i enlighet därmed. Om din vägg har brutit och du undrar hur man bygger ett block vägg, då måste du känna till grunderna för att bygga en platta först.
Efter detta måste du placera formulär styrelser runt omkretsen. Du måste hammare dem med dubbel ledning naglar så att de lätt kan avlägsnas senare.
Innan hälla cementblandningen, låg en bädd av sand inuti träramen. Sandbädden bör vara 2 inches djup och se till att du inkassera det smidigt med vatten. Placera armeringsjärn stavar över stolar och mesh sandbädden med kablar för att täcka den öppna platta området.
Förbereda blandningen med hjälp av en mortel och pastell eller en betongblandare. Kompositionen bör göras på ett sådant sätt, att vätskan bildar en stark bas efter stelning.
Eftersom det är en monolitisk platta, hälla sker på ett skott för att få en enhetlig layout. Nu häll blandningen från behållaren med början från änden tills det andra hörnet av ramen. Se till att hela området är täckt.
Använd en avdragare styrelse för att jämna ut ytan. Det ska inte finnas några luftbubblor över den flytande cementblandningen. Du kan även använda en slodan att jämna ut ytan och göra det intakt. Låt det torka i några dagar. När cementen stelnar helt våt med vatten regelbundet. Detta gör plattan stark.
Punkter att komma ihåg Så fort du gör blandningen, häll det omedelbart. Detta förhindrar torkning av blandningen.
Marken sängen bör vara helt torr, slät, och platt.
Vädret ska vara ljust och soligt. Cement behöver lite tid att torka och regn är skadligt för en god platta kvalitet. Tätskikt hjälper till att övervinna detta problem vid regn.
Du kommer att samla viss erfarenhet när du har försökt proceduren. Konsistensen av blandningen och golvet är av avgörande betydelse för goda resultat.