Hitta Top Pensionering städer i Vietnam

Varför skulle du gå halvvägs runt om i världen att gå i pension? I två ord, det är billigt. Det kostar mycket mindre att leva i Vietnam än i USA, och det är också en charmig land att leva i. Det handlar kusten, främst vad som ser ut som en landremsa som gränsar till Sydkinesiska havet.

Kathleen Peddicord, grundare av Live och Invest Overseas Publishing Group, skriver att engelska blir mer och mer vanligt i hela landet, att den vietnamesiska har en passion för Internet (som är tillgänglig överallt), och som trots sin historia av krig och koloniala styret, människorna är “kanske överraskande nådig och vänlig mot västerlänningar.” (Se även användbar information i Plan din pension utomlands.)

Da Nang: Beachfront och stora för golfare

I Da Nang, till exempel, enligt Peddicord skrivande i US News and World Report, du (ni två) kan leva på $ 1200 per månad. Skulle inte att lämna åtminstone lite något för att resa tillbaka hem ibland? Da Nang, säger hon, är inte en turist fälla. Det ligger på Sydkinesiska havets kust vid mynningen av floden Han och är också hem till Vietnam bästa golfbana (så sade Golf Digest förra året), och den har en lång, vacker strand. Da Nang är där en stor US Air Force Base var belägen under kriget, men det var länge sedan, och vietnameserna välkomna tydligen amerikanska besökare och pensionärer nu. Vietnameserna är ett hårt arbetande människor bestämt sig för att göra det i dagens värld, enligt alla rapporter. Vietnamonline.com beskriver staden, tredje största i landet, som blir en organiserad tätort, med stranden främre villor på ena sidan och (den) Han River flyter på den andra.

Da Nang, en stad med en miljon människor prickade med nya skyskrapor, är också en plats av breda, lätt reste vägar och breda trottoarer, även för dem som vill gå fria från cyklar och särskilt motorcyklar. Det har fortfarande kvar sin småstadskänsla, säger US News, och det är otroligt, fritt från skräp, Peddicord rapporter och det har ett aktivt program för återvinning. Hur ovanligt det är i länder i Sydostasien, kan du vet från dina egna resor. Stranden är helt vackra och mycket ren, med badvakter och strö fat, och ändå är det inte en “beach stad”, så det är lätt att hitta en öde sträcka för lolling.

Nha Trang: Tropical Resort och magnet för utlandsstationerade

Nha Trang ligger på sydöstra Vietnam Nha Trang Bay, cirka 275 miles nordost om Ho Chi Minh-staden. Det är en populär Vietnamesiskt destination, med mer än fyra miles från stränder. Och det är hem till 400.000 personer, däribland hundratals expats. Staden har ett tropiskt klimat, med höga temperaturer som sträcker sig från 82 F till 91 F och dalar i de höga 60-talet F. Bäst av allt, har Nha Trang en lång torrperioden, som löper från januari till augusti. Det upplever sin tyngsta regn i oktober och november. Berg omger tre sidor av staden, och en stor ö strax utanför kusten skyddsrum Nha Trang under kraftiga stormar.

Ett par, beskrivs på International Living hemsida, hyra “en modern lägenhet – en fem minuters promenad från havet – … fullt utrustade och includ [ing] kabel, Wi-Fi, ett litet kök, städning, tvätt sex dagar vecka, en säkerhetsvakt, en vikt rum, och verktyg för $ 300 per månad. ” Det finns också långsiktiga hotellvistelser för ungefär $ 200 i månaden. Matkasse är långt under vad amerikanska medborgare är vana vid – 10 cent för en baguette (den franska kolonial inflytande), 10 ägg för under en dollar, och två pund. av potatis för mindre än en dollar. Och maten på restauranger är utsökt – Vietnams rätter mycket influerad av fransk matlagning men har sin egen distinkta stil av lätta, ljusa smaker – mycket färska livsmedel och naturligtvis en hel del fisk och skaldjur.

Dalat: Berg grönska och Gardeners ‘Delight

Dalat är en helt annan typ av plats – inte vid kusten, för en sak. Men det har en stor fördel i ett varmt land: Även om det är längre söderut än Nha Trang, har det en genomsnittlig årlig temperatur på 57 F. Det är verkligen en skidort komplett med tallar. Du kan hyra en lägenhet i Dalat för ca $ 300, äta ut för mindre än en dollar … och få en bra timslånga massage för $ 5. Staden är känd för sina blommor och har en blomsterfestival i december och januari. Det är inte lätt att hitta engelskspråkiga fastighetsmäklare och tjänsteleverantörer, men du kan alltid prova det lokala universitetet.

Enligt International Living, om du väljer att bo där, bör du välja en plats i utkanten, oavsett hur frestande centrum är, med sin blomstrande fiskmarknad och dess (konstgjorda) moon-formade Xuan Huong Lake. Charmig fransk arkitektur från kolonialtiden är fortfarande i bevis, men i utkanten är sötare än centrum, säger experterna, med bättre utsikt. Dalat är inte på havet, men det är bara tre timmar från Nha Trang, där du kan gå för en strand semester. Vissa pensionärer delar sin tid mellan de två.

Till sist

Om levnadskostnaderna är en viktig faktor i din pension, kan Vietnam vara svaret. För din hemmabas, kan du välja mellan bergen och stränder. (Du kan också vara intresserad av att läsa Pensionering Planering. Inledning andFind Top Pensionering städer i Filippinerna)