Hur Firestone kreditkort Works: Fördelar och belöningar

Firestone Complete Auto Care kreditkort erbjuder kunderna en metod för att finansiera bilreparationer, planerat underhåll och nya däck på Firestone platser över hela USA. Kortet erbjuder flera fördelar utöver en traditionell kreditkort. Men stavar finstilta ut några krav att potentiella kortinnehavare bör vara medveten om innan du ansöker.

Hur det fungerar

Firestone Complete Auto Care kortet är ett kreditkort avsedd för användning speciellt vid Firestone platser. Firestone erbjuder kortet genom en tredje part finansbolag, Credit First National Association (CFNA). Eftersom detta är ett detaljhandels kort, är det inte accepteras på bankomater eller andra än Firestone återförsäljare. Intresserade kunder kan ansöka om kortet på nätet eller i person. En kreditbeslut tar vanligtvis bara några minuter.

När kortet är aktiv, kan kortinnehavaren använda det på Firestone på samma sätt som alla andra kreditkort. Kunden kan debitera kostnaden för däck, bilreparationer och andra inköp på kortet och undvika räntekostnader genom att betala av saldot varje månad. Eventuellt saldo som bär över till nästa månad löper med en årlig procentsats (april) på 22,8%, som i juli 2016.

Firestone Complete Auto Care kreditkort accepteras på över 1600 Firestone platser rikstäckande och bär ingen årsavgift.

Belöningar och fördelar

Signaturen belöning av denna kreditkort är en nollränteerbjudande på stora inköp av $ 299 eller högre. De enda krav är att kortinnehavaren måste den minsta betalningen på tid varje månad och betala hela köpet av inom sex månader. Underlåtenhet att göra detta resulterar i avgifter och annulleringen av nollränte bestämmelse.

Ytterligare fördelar är återkommande specialpriser på däck och bilvård. Firestone erbjuder dessa handlar uteslutande till kortinnehavare. Fakturering är papperslös, och kunder får e-postmeddelanden om kommande förfallodatum och annan viktig kontoinformation.

Vem Fördelar mest?

Eftersom kortet största fördelar kommer från att göra täta inköp på Firestone, i synnerhet inköp av flera hundra dollar eller mer, kunder med flera bilar som köper däck och få sina fordon servas enbart på Firestone gynnas mest.

Kunder som endast bedriver verksamhet på Firestone sparsamt och betala upp framför för däck och auto reparationer kommer att gynna mindre från kortet. För dessa kunder, kan enstaka kortinnehavaren besparingar inte vara tillräckligt för att motivera en annan betalning med kreditkort att jonglera.

alternativ

Flera konkurrenter har kort jämförbara med Firestone Complete Auto Care kreditkort. Discount Tire nollränte marknadsföring liknar Firestones, men erbjuder ännu mer fördelaktiga villkor till stora spenders. Kortinnehavare som tillbringar över $ 1000 på Discount Tire har nio månader på sig att betala tillbaka utan ränta, och de som tillbringar över $ 1500 har ett helt år. Endast $ 199 krävs, snarare än $ 299 krävs av Firestone, för att ta emot sex månader utan ränta.

Goodyear kreditkort, som erbjuds av Goodyear Tire & Rubber Company (NASDAQ: GT), erbjuder sex månader utan ränta på inköp av $ 250 och 12 månader på inköp av $ 500. Betala för ett oljebyte med Goodyear kreditkort resulterar i $ 5 rabatt, och kortinnehavare får dubbla pengarna på post-i rabatten kampanjer.

Det finstilta

Firestone Complete Auto Care kreditkorts april var 22,8%, i juli 2016 men det finstilta indikerar denna hastighet kan ändras när som helst. Kortet bär också en $ 1 minimum räntekostnad för alla kortinnehavare som betalar ränta. Betala sen resulterar i en $ 15 avgift för saldon under $ 100 och en $ 35 avgift för saldon på $ 100 eller mer.

CFNA tredje part långivare som administrerar kortet, har fått negativa till blandade recensioner. Brist på kommunikation och ständigt föränderlig kreditvillkor utgör två av de vanligaste klagomålen om CFNA.