Hur mycket pengar behöver du att gå i pension i Mexiko?

Fler och fler amerikaner går i pension utomlands för att njuta av bättre väder, nya upplevelser och avslappnad livsstil, samt tillgång till överkomlig hälsovård och lägre levnadskostnader. Mexiko är ett populärt resmål eftersom det erbjuder allt detta – plus det är tillräckligt nära hem som reser fram och tillbaka för att besöka vänner och familj (och för dem att besöka dig) är relativt enkelt och prisvärt.

En primär faktor när beslut fattas om en pension plats är vad det kommer att kosta. Här tar vi en snabb titt på hur mycket pengar du kan behöva gå i pension bekvämt i Mexiko.

Hur mycket i Mexiko: Lifestyle Matters

Oavsett var du går i pension – hemma eller utomlands – hur du går i pension påverkar i hög grad hur mycket pengar du behöver. Det är möjligt att gå i pension på $ 500 per månad i Mexiko, till exempel, om du är villig att leva anspråkslöst i en liten lägenhet, äta enkla måltider hemma, och avstå från några av de bekvämligheter du kan användas för att backa hem. Alternativt kan du enkelt spendera $ 10.000 + per månad bor stor i ett exklusivt strandnära gemenskap och dra full nytta av otaliga fina restauranger, nöjen och resmöjligheter.

De flesta människor som går i pension utomlands kommer inte att falla i någon extrem, söker en bekväm livsstil som fortfarande håller dem på en rimlig budget. För att uppnå detta i Mexiko, kan en pensionerad par att titta på följande månatliga kostnaderna. Observera att denna nivå av budgeten i Mexiko medger att hyra ett hus med tre gånger i veckan städservice och en vecka trädgårdsmästare:

Bostäder (en två sovrum hus hyra)

$ 150 – $ 870

Utilities (el, gas, vatten, lokal telefon, kabel-TV och Internet)

$ 150 – $ 870

Hushållshjälp (städservice 3X / vecka, trädgårdsmästare 1X / vecka)

$ 150 – $ 870

Specerier

$ 150 – $ 870

Äta ute och underhållning

$ 60 – $ 250

Healthcare (både människor på mexikansk IMSS försäkring, plus engångsposter)

$ 150 – $ 870

andra engångs

$ 150 – $ 870

månadsbokslut

$ 150 – $ 870

* Baserat på uppskattningar från pension webbplats www.internationalliving.com.

Så för ungefär $ 2300 per månad, eller om $ 28.000 per år, kan ett par pension bekvämt i Mexiko. Det uttrycker det väl inom räckhåll för många amerikaner: Den genomsnittliga månads nytta för pensionerade arbetare är $ 1294, enligt de senaste uppgifterna från Social Security Administration. För ett par som var få detta belopp, som lägger upp till $ 31.056 per år – precis tillräckligt för att täcka denna budget.

Naturligtvis, pensionskostnader varierar från person till person, och kostnaderna kan vara lägre eller betydligt högre än dessa uppskattningar beroende på din situation, livsstilsval och eventuella oförutsedda utgifter. Och, kom ihåg att dessa uppskattningar inte inkluderar kostnader som reser till / från din pension destination, flyttar ditt hushåll nödsituationer och skatter.

Sätt att spara

Ett sätt att spara är genom Mexikos pensionsförmåner program. Om du är 60 år eller äldre och har en Mexico bosatt visum, är du berättigad till Mexikos Personas Adultas Mayores gynnar program. Detta program ger rabatter på 10% till 50% rabatt på fullt pris för en mängd olika tjänster, bland annat hälso- och sjukvård (tandvård, läkarbesök, sjukhus, laborationer, medicinsk utrustning och apotek); kulturella aktiviteter såsom arkeologiska platser, museer och teater; transport (inklusive flyg, buss biljettpris, biluthyrning och bilköp); och hotell.

Ett annat viktigt sätt att kontrollera kostnaderna är att ta reda på var de lokala affärerna – och dit. Lär känna lokala leverantörer och bönder, och ta reda på var du kan köpa saker på “lokal” i stället för den “turist” takt. Kom ihåg att du inte är på semester. Det kan vara OK att betala på en kort semester, men om du bor så varje dag, är det lätt att bränna igenom hela din pension budget.

Till sist

Avgående i Mexiko kan vara ett bra val för dig som vill njuta av nya erfarenheter och kulturer, tillgång till överkomlig hälsovård, ett miljöombyte och en lägre levnadskostnader. Eftersom livet utanför USA kan vara mycket annorlunda än vad du kan vara vana vid, är det bra att ha en äventyrlig anda och öppet sinne till fullo njuta och uppskatta upplevelsen.

Var medveten om att vissa regioner i Mexiko är säkrare än andra (se Hitta Latinamerika säkraste, billigaste länder). Det är särskilt viktigt i Mexiko att forska regioner du funderar innan du flyttar, använd sunt förnuft, och undvika (eller extra försiktig) i områden med aktiva resor varningar och varningar (se US Department of State: s varningar och resor varningar). Klicka här för de senaste resevarning, som den 15 april 2016.

Visum och uppehållstillstånd, plus skatter (både i Mexiko och USA skatteregler för medborgare som bor utomlands) kan vara komplicerat. Det är vettigt att arbeta med en advokat och / eller skattespecialist när du gör planer på att gå i pension utanför USA. För mer information, se Planera din pension utomlands.