Hur Prata med din familj om Julklappsbudget

Julen är en magisk tid på året, men det kan också vara en ansträngd tid för din ekonomi. Hur gör du din familj känner älskade och omhuldade när du måste följa en strikt budget för dina julklappar? Att ha en heart heart-to-med din familj kan bidra till att jämna ut höga förväntningar och skona ditt bankkonto från att ta en stor hit i år.

På tal om Present förväntningar med dina barn

Föräldrar känner ofta behovet av att en upp sig från året innan. Om de gav sina barn fem presenterar året innan, känner sig som om de måste ge åtminstone fem eller sex gåvor i år. Föräldrar kommer också känna sig tvingade att ge varje barn samma mängd gåvor och spendera lika mycket pengar för varje barn. Var realistisk och ärlig med dig själv som förälder. Dina barn kommer sannolikt att få många gåvor från andra familjemedlemmar, och de flesta barn redan har ett överflöd av leksaker och kläder.

Låt dina barn vet att du ställer en budget för sina gåvor. När man talar med dina barn, är det bäst att hitta en bra balans. Låt dem veta att en budget för gåvor betyder inte att de är älskade mindre. Det är också viktigt att inte säga fraser som: “Vi har inte råd” eller “julklappar är för dyra i år.” Du vill inte att dina barn ska känna sig skyldiga inte heller du vill att de ska tro att du drunknar ekonomiskt om du inte är. I stället tala om hur en familj som du vill vara ekonomiskt klokt och talar om finansiella mål som du arbetar mot, såsom att betala av skulden eller spara upp pengar för en semester. (För mer information om finansiella mål, läs: Dessa 10 vanor hjälper dig att nå ekonomisk frihet.)

Starta en gåva Exchange

I stället för varje familjemedlem att köpa varandra en gåva varje år, försöka organisera en gåva utbyte. Present utbyten kan göras på några olika sätt. Individer kan antingen välja en annan persons namn och köpa för dem eller alla kan köpa en fin present inom en viss budget för en “vit elefant” typ av utbyte. Även barnen i familjen kan göra ett utbyte sinsemellan. Målet är att skära ner på hur många gåvor varje person att köpa och ge. Till exempel skulle en familj av 20 typiskt innebära att varje person har att köpa 20 olika gåvor varje år. Genom att sätta upp en gåva utbyte skulle individer bara köpa en present istället för 20. (För mer information, se 6 tips för Sista minuten jul budgetering.)

Var ärlig med familjemedlemmar

De flesta individer känner finansiella squeeze under semesterperioden. Du kan ta bort trycket dig själv och andra genom att acceptera att inte byta presenter. Detta måste göras med takt; ett bra samtal starter kan du säga: “Jag vet inte om dig, men jag känner mig alltid lite pressas under den här tiden på året.”

Om de uttrycker liknande känslor, då kan du ta samtalet vidare och säga, “Vi ärligt inte behöver något, så ska du inte känna att du måste få vår familj några presenter. Vi skulle hellre bara njuta av ditt företag. ” Vissa människor kan förlänga erbjudandet till dig, eller de kan generad av tanken, vilket kommer att leda dig att fråga: “Vill du mår bättre om vi kommit överens om att inte utbyta gåvor i år?” Poängen är att öppna upp vägen för kommunikation, eftersom du kan märka att en hel del familjemedlemmar känner på samma sätt som du gör. (För mer information, läs: 8 sätt att maximera din semester budget.)

Till sist

På tal om julklapp budget kan vara ett känsligt ämne för vissa familjer. Det är bäst att vara ärlig och att komma från en plats för kärlek, snarare än att ha klagat till dina familjemedlemmar som du är på en stram budget. Även om du inte vill ta bort gåva att ge helt bland släkt, kan ni alla överens om att ge mindre gåvor inom en rimlig budget.