Inteckning erbjudanden: RoundPoint vs PHH Mortgage (PHH)

För konsumenter på marknaden för ett hem köp eller refinansiera har internet gjort det enkelt att genomföra grundlig forskning och leta efter bästa möjliga resultat. Förutom de stora banker och långivare har en uppsjö av online bolåneinstitut vuxit upp i det 21-talet, många av dem försöker pracka lägre än deras tegel och murbruk konkurrenter på grund av mindre omkostnader. Med bolåneräntor svävar nära historiskt låga nivåer, i april 2016 låntagare har extra incitament för att säkra en inteckning innan priser botten.

PHH Mortgage, en division av PHH Corp. (NYSE: PHH), och RoundPoint är två företag som kommer upp ofta i frågor sökmotor för online låneinstitut. Deras affärsmodeller är helt annorlunda. PHH Hypotek är ett detaljhandelsföretag utlånings som har sitt ursprung bostadslån för kunderna, och även har en serviceportfölj på över en miljon lån. Däremot använde RoundPoint härröra bolån, men från och med 2016, endast tjänster dem. Online utlånings loanDepot absorberade alla RoundPoint låne tjänstemän som ansvarar för avgångar i juli 2014.

Affärsmodell Jämförelse

Olika låneinstitut utföra olika funktioner. Till exempel, vissa företag har sitt ursprung lån, men inte serva dem. Detta innebär att företagen finansiera lån till stängnings bordet, men omedelbart sälja service rättigheter till ett annat företag. Andra företag har sitt ursprung och lån tjänster. Dessa långivare hålla lån som de har sitt ursprung och får huvud och räntebetalningar från sina kunder. En tredje kategori omfattar företag som begränsar sin verksamhet till bostadslånet. Dessa företag köper service rättigheter från företag som har sitt ursprung lån, men att de inte har sitt ursprung lån själva.

PHH hypotekslån faller i den andra kategorin. År 2015, företaget har sitt ursprung $ 40 miljarder dollar i lån. Det underhålls också en service portfölj på 1,1 miljoner lån vid årets slut 2015. Företaget är den sjunde största inteckning upphovsman i USA och den nionde största inteckning serviceföretag. Även om företaget inte upprätthålla fysisk gren platser, kunder har möjlighet att ansöka om en inteckning på nätet via sin webbplats eller ringa ett gratisnummer för att arbeta med en fjärr lån officer.

Däremot inte RoundPoint inte har sitt ursprung lån, men tjänster sådana som härrör från andra långivare. När RoundPoint köper servicerättigheterna till ett lån, låntagaren får en anmälan om sin nya inteckning serviceföretag, tillsammans med instruktioner om hur och var man kan skicka betalningen från den punkten och framåt. Per utgången av 2015, bolagets serviceportfölj uppgick till drygt 300.000 lån.

Priser och avgifter

Som den 21 april, 2016 PHH hypotekslån erbjöd 30-åriga konventionella fast ränta inteckningar på 3,75%, med en årlig procentsats (APR) på 3,852%. Eftersom det anser den totala kostnaden av medel, inklusive avgifter och stänga kostnader, är april ett bättre mått än räntorna för att jämföra lån. För en 15-årig konventionell fast ränta inteckning, PHH erbjuder en ränta på 3,03% och en effektiv ränta på 3,208%.

Medan RoundPoint inte längre härrör lån, en annan online långivare, loanDepot, är den nya hem för de flesta av sina lån officerare. Som den 21 april, 2015 loanDepot räntesatsen på en konventionell 30-årig fast ränta inteckning var 3,625%, med en effektiv ränta på 3,804%. Företaget erbjuder 15-årig fast ränta inteckningar till 2,75%, med en effektiv ränta på 3,12%.

Även om loanDepot erbjuder betydligt lägre räntor än PHH Hypotek APRS mellan de två företagen är likartade. Detta innebär loanDepot avgifter mer poäng och avgifter, och därmed låntagaren köper ner räntan genom att betala mer up front. Som en allmän regel, gör denna mening för låntagare som planerar att hålla lån för en lång tid, eftersom de hamna spara pengar i ränta under hela löptiden för lånet. Låntagare som planerar att refinansiera eller sälja inom några år är bättre att betala lite mer i ränta och hålla låga avgifter.