Kostnaden för att köpa en Taco Bell Franchise (YUM)

Äga och driva en franchise kan vara en god investering för många företagare. Det är ett kraftfullt alternativ till att starta ett eget litet företag; som franchisetagaren kan du förvärva dagliga operativa förfaranden från franchisegivaren liksom alla dess varumärke. Som franchisetagare entreprenör, kan du också investera i en portfölj av franchiseföretag för att öka din rikedom och avkastning på investeringen (ROI).

Yum Brands Inc. (NYSE: YUM) ger ledande möjligheter att investera i franchiseföretag. Företaget har cirka 43.000 restauranger runt om i världen med tre restaurang varumärken: Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut och Taco Bell.

En Taco Bell Franchise

Taco Bell varumärke är en av Yum Brands ledande företag med $ 463.000.000 i totala försäljningen för varumärket i det andra kvartalet 2016, vilket motsvarar 15% av Yum Brands totala försäljning. Med cirka 6500 Taco Bell butiker i 2016, är snabbmatskedjan bästa valet för franchisetagare investerare som är intresserade i att hantera ett av världens ledande mexikansk-stil snabbmatsrestauranger. Samtidigt hantera en franchise företag kommer med många kostnader, kan det vara billigare och mindre betungande än att hantera verksamheten i ett eget litet företag. Med Taco Bell franchise, företagare har också fördelen av att vara associerad med en världsberömd företagsnätverk.

För att påbörja processen för franchising en Taco Bell företag, måste franchisetagaren förstå de grundläggande faktorerna som är inblandade i ett franchiseavtal. Som franchisetagare köper business manager en licens från Yum Brands som omfattar rätten att bedriva verksamheten, använda företagets varumärken och kollektivt leda verksamheten. Franchisetagaren betalar franchisegivaren en initial startavgift plus en årlig licensavgift.

Franchisetagare Godkännande och kostnader

Överenskommelsen om att bevilja licens till en franchisetagare kräver en due diligence process som omfattar en inspektion av den föreslagna platsen för Taco Bell. När du har godkänts, Yum Brands kräver franchisetagaren att finansiera och leda byggandet av webbplatsen. Som franchisetagare kan den initiala konstruktionen av en Taco Bell kosta allt från $ 175.000 till så mycket som $ 2,5 miljoner. Förvärva en redan existerande Taco Bell är på den nedre änden av kostnads, samtidigt konstruera en ny plats är på den högre änden.

När ett område har godkänts för Taco Bell företag, franchisetagaren också måste ha minst $ 1,5 miljoner i nettoförmögenhet med $ 750.000 i likvida medel för att få godkänt för en licens och beviljas ett licensavtal. Ytterligare kostnader för att äga och förvalta en Taco Bell serien inkluderar en start licensavgift på $ 45.000 och en årlig licensroyaltyavgift på 5,5% av bruttoförsäljning.

Totalt sett är en Taco Bell serien en av de dyraste franchise att köpa och driva i snabbmats företag. Kostnaderna är jämförelsevis höga främst eftersom etableringen kräver ofta en fullskalig fristående byggnad med expansiva fastigheter för full service av verksamheten. Försäljningen från näringslivet är mycket högre än mindre snabbmatsanläggningar, dock. Som en framgångsrik Taco Bell franchisetagare, kan företagets ägare räknar med att generera $ 1,4 miljoner i årlig försäljning, eftersom dessa restauranger är bland de mest populära i USA.