Kredit värdering betyg An

Känna dina realistiska chanser att få ett lån, måste du hänvisa till en kredit värdering betyg diagram. I den här artikeln jag ska förklara klassificeringssystemet i USA, tillsammans med en guide.
När en långivare anser ett förslag lån, är det första han ser ut för den sökandes kredit värdering och kreditupplysning. Ergo, är kredit värdering en stor avgörande faktor som styr ödet för din låneansökan.

Vad är en kredit värdering?
Ett behov ansågs att skapa ett system som effektivt skulle kunna utvärdera kreditvärdigheten hos en individ. Det var motivationen för att skapa kredit värdering betyg. Det är i huvudsak en numerisk poäng eller betyg som en individ har tilldelats, enligt hans kredithistorik. Långivare tycker att det är ett effektivt verktyg när man analyserar låneförslag. Det är obligatoriskt för varje finansiell institution att leverera kredit information om varje individ som de tjänar som en kund. En stor central databas skapas som har kredit värdering information om alla individer.

Credit poängsystem i USA
I USA, är den accepterade poängsystem FICO poäng utvecklats av Fair Isaac Corporation. Den är baserad på en statistisk teknik för att utvärdera en tresiffrig poäng, med hjälp av kredithistorikdata hos en individ, som samlats in från olika källor. Equifax, Transunion och Experian är de tre kreditupplysningsföretag i USA som använder Fico programvara för att generera FICO poäng av individer baserat på samlats kreditupplysningar. De tre olika kreditvärderingsinstitut generera tre separata kredit poäng i verkligheten! Ergo, är det möjligt att betyget förvärvats från de tre organ kommer att skilja sig något.

FICO kreditvärdighet intervallet sträcker sig från 300 till 850. Folk kan få en rapport om sin kredit värdering från webbplatsen benämns “Annual” kostnadsfritt en gång per år. Annars måste köpas från Fair Isaac Corporation. När ett lån sökande har en dålig kreditvärdighet, uppfattar den finansiella institutionen större kreditrisk. Det är därför en högre ränta tas ut och säkerheter krävs från sådana lån sökande.

Å andra sidan, kan människor med god kredit poäng förvänta sig bättre räntevillkor som långivaren är säker på hans eller hennes kreditvärdighet. Det är därför, är det viktigt att man känner till betyg diagram och förstå de faktorer som påverkar kreditvärderings beräkning.

Faktorer som påverkar Betyg
För att upprätthålla en god kreditvärdighet, är kunskap om faktorer som påverkar beräkningen ett måste. De viktigaste faktorerna som bestämmer din kredit värdering, i rangordning är betalningshistorik, mängden pengar som betalas, längd kredit historia och nya krediter. Dessa parametrar bestämmer var dina poäng kommer att stå i kreditupplysning värdering diagram.

betyg Skala
Den allmänna regeln är att ju högre poäng, är mer din kreditvärdighet och du har bättre chanser att få ett lån till en lägre ränta. Det finns ingen absolut rankning skala som sätter sätta gränser för vad som är en bra eller dålig kredit värdering. Jag menar, de övre och nedre gränser som presenteras i nedanstående skala för lågt betyg, Medelpoängen och bra poäng, kan variera runt lite. Du kan dock betrakta detta som en grov uppskattning av hur dina poäng kommer att uppfattas av långivare. Här är betyg skala.

kredit ScoreDescription
Utmärkt …
Jättebra.
Bra
medel
Dålig

Om du är nyfiken på vad som gör en bra betyg, då vet att det är något grovt över 670. Allt under 600 är i allmänhet dåliga nyheter. Majoriteten av människor i USA (cirka 60%) faller i kreditvärderingsfrekvens som sträcker sig från 650 till 799, medan median poängen är cirka 723 enligt tidigare undersökningar.

Kredit värderingar är inte statiska och de kan förbättras när man tar ansträngning att rensa ut sin skuldbörda. Med konsekvent skuld clearance under en period av tid, kan poängen säkert förbättras.