Närmar sig pension? Läs dessa tips

Många av de människor som engagerar sig av en finansiell planerare tenderar att göra så pension närmar. Detta är naturligt; pension är stort steg. Från min erfarenhet av att arbeta med den här typen av kund under åren här är en finansiell planering att göra-lista om du är inom 10 år i pension.

Sock bort så mycket som möjligt

För många pensionssparare dessa är de högsta inkomståren av karriären. Detta är det dags att bidra med högsta möjliga belopp som din arbetsgivare: s pensionsplan, IRA-konton, och liknande. Även om dessa bidrag inte kommer att ha de närmaste åren föreningen som de gjort i 20-årsåldern och 30-talen, hjälper varje bit. (För mer information, se: finansiell planering: Det handlar om mer än pengar.)

Kolla Social Security

Även om det finns någon diskussion om den framtida solvens social trygghet, är det troligt att de för närvarande i 50-årsåldern kommer att få sina förmåner. Du kan få din uttalande och kontrollera dina förmåner här. Social Security Administration har också uppgett att de kommer att återuppta utskick uttalanden, så håll utkik efter din. Jag föreslår att rädda dem, och alltid kontrollera att du har fått full poäng för alla dina inkomster.

Dessutom är det viktigt att veta och förstå vad dina förmåner kommer att vara om hävdade i olika åldrar. Om du är gift det finns ett antal strategier för att överväga när det gäller tidpunkten för att hävda dina förmåner. Här är ett par bra räknare från Social Security och AARP.

Samla information för alla pensionskonton

Nuförtiden är det inte ovanligt för någon att ha arbetat på fem eller fler jobb under loppet av sin karriär. Detta kan leda till ett antal pensionsplaner med tidigare arbetsgivare. Om du är gift och din make fungerar detta nummer kan lätt fördubblas. Detta är naturligtvis utöver dina sociala förmåner.

Under årens lopp har jag sett folk med gamla pensioner som de har ett eget fördel står gamla 401 (k) plan som de i princip har kvar med sin gamla arbetsgivare och ignoreras under årens lopp, flera IRA-konton, etc. Detta är en god tid för att vara säker på att du har en lista över alla dessa gamla planer. Det är en ännu bättre tid att utveckla en strategi för att se till att gamla 401 (k) och IRA-konton konsolideras och är ordentligt investeras och att din gamla arbetsgivare har aktuella kontaktuppgifter om alla gamla pensionskonton. Även om många av dessa gamla konton kan vara relativt liten, om du har flera detta kan lägga upp till riktiga pengar för din pension. (För mer information, se: Ska du rulla över din 401 (k)?)

Figur i dina andra finansiella medel

Detta är också ett bra tillfälle att få armarna runt andra finansiella tillgångar som är potentiellt tillgängliga för att stödja din pension livsstil. Här är några saker som du kan ha: skattepliktiga investeringar konton; en livränta; livförsäkring med kontantvärde; intresse i ett företag; optioner från din arbetsgivare. Om din 401 (k) konto innehåller bolagets aktier du kan dra nytta av användningen av Net Orealiserade Värdering (NUA) regler. Dessutom, ta reda på om ditt företag erbjuder pensionär sjukförsäkring. Kommer du att arbeta hel- eller deltid under pension? (För mer information, se: Rolling Över Company lager: Ett beslut om att tänka två gånger om.)

Det är inte ovanligt för företag att erbjuda incitament för längre tillsvidareanställda att ta en tidig pension. Om du är mottagaren av ett sådant erbjudande ta det på två punkter. För det första kan erbjudandet vara ganska ekonomiskt attraktivt och andra, om du inte tar det första erbjudandet nästa sådant erbjudande i de flesta fall är inte alls lika lukrativ. Och gör inga misstag, efter det första erbjudandet du sannolikt finns med på listan, så att säga.

Vissa människor kan ha turen att vara i linje för ett arv från föräldrar eller andra. Jag uppmanar allmänhet försiktighet inklusive detta som en pension tillgång. Saker kan hända. Dina föräldrar kan leva längre än förväntat och kostnaden för deras vård skulle kunna äta bort på en stor del av sin förmögenhet. (För mer information, se: Retirement investeringsstrategier efter ålder.)

Bestäm hur mycket du behöver för att stödja din livsstil

Detta är det dags att börja göra vissa val om hur du kommer att leva i pension, och ännu viktigare, att sätta några dollar siffror denna livsstil. Kommer du att flytta och / eller nedskärningar ditt hus? Kommer du att vara skuldfri vid tiden du träffar pension? Kommer du att ha vuxna barn för att stödja? (För mer information, se: Vill du resa runt i världen i pension? Här är hur.)

Ett annat sätt att säga detta är att börja tänka i termer av en pension budget.

Gör en avgång Projection

Det finns många pensionering räknare finns på nätet, kanske även genom företagets pensionsplan leverantör. Vissa är bättre än andra så gör lite kontroll när det gäller metoder och de underliggande antagandena. De bättre är bra verktyg för att ge dig en uppfattning om dina planer för pension är realistiskt eller inte.

De flesta pension projektionsverktyg kommer att be dig att ange dina pensionsplan tillgångar, alla pensioner och social trygghet, andra investeringar, etc. Baserat på variabler såsom din investering tilldelning och andra faktorer dessa program kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket pension kassaflöde din resurser skulle kunna stödja. Även om du kanske inte gillar svaret, är det mycket bättre att veta att du har en potentiell underskott så tidigt som möjligt före pensioneringen. (För mer information, se: ETF vanligt förekommande i pensionskonton.)

Detta kan vara en bra punkt att anlita en kompetent avgift endast finansiell rådgivare för att hjälpa dig. Förutom deras kompetens, kan en kvalificerad rådgivare lägga till en fristående tredje part perspektiv till din pension planering.

Tänk om ett tillbakadragande strategi

En av de mer komplexa aspekter kring pension kan vara att bestämma vilka av dina konton att utnyttja och i vilken ordning. Olika typer av konton har olika skattekonsekvenser. Traditionell IRA-konto och 401 (k) kontoutdrag allmänhet beskattas som vanlig inkomst. Roth IRA-konton i allmänhet inte beskattas så länge vissa regler följs. (För mer information, se: Skattemässig behandling av Roth IRA distributioner.)

Livränta är får beskattas delvis eller helt beroende på hur du tar pengarna. Beskattningsbara investeringar kan kvalificera förmåns långsiktiga kapital behandling om vissa regler följs. Poängen är att reglerna kan vara komplexa och göra dåliga val kan leda till negativa konsekvenser för din ekonomiska hälsa i pension.

Samråd med en kvalificerad skatt eller finansiell rådgivare är en riktigt bra idé här, speciellt om du räknar med att vara i en hög skatteklass under pensionstiden. (För mer information, se: Estate planering: 16 Att göra innan du dör.)

Stress-testa din plan

Även de bästa som planer inte alltid går enligt plan. Fundera på vad som kan gå fel. Vad händer om du drabbas av en allvarlig medicinsk bakslag som hindrar dig från att arbeta fram till pensionen? Vad händer om företaget bestämmer sig för att lägga av dig innan önskad pensionsålder? Kommer dina planer för pension arbetar fortfarande ekonomiskt? (För mer information, se: Hur en rådgivare kan bidra till att minska dina sjukvårdskostnader.)

Till sist

De 10 åren fram till pensioneringen är tiden för investerare att få sina “pension ankor i rad,” så att säga. Få grepp om alla dina resurser för pension och social trygghet, pensioner, pensionskonton och andra tillgångar. Bestäm vad du behöver för att stödja din livsstil i pension och avgöra om dina ekonomiska resurser kommer att stödja din livsstil. Om du behöver hjälp av en professionell finansiell rådgivare, få det. En lyckad pension tar planering och denna tidsperiod är avgörande för att säkerställa en framgångsrik pension. (För relaterad läsning, se: Är en karriär inom finansiell planering i din framtid?)