Shop erbjuder hälsa täckning för Small Business Anställda

Sjukförsäkring är en av de viktigaste fördelarna en arbetsgivare kan ge för de anställda. Tack vare prisvärd hand lagen (ACA), småföretag i vissa stater erbjuder nu Small Business Hälsa Optionsprogram (SHOP) Marknads till anställda i småföretag. Medan din arbetsgivare dikterar de bestämmelser som krävs för att kvalificera sig för sjukförsäkring, hjälper det att veta hur SHOP Marketplace fungerar i ditt tillstånd, särskilt om du arbetar på ett litet företag.

SHOP Marknads: vad det är och hur du registrerar

Butiken Marknads är en sjukvårds verktyg att vissa arbetsgivare använder för att säkra prisvärt sjukvårdsförsäkring. Du kanske inte behöver SHOP täckning från din arbetsgivare om du får täckning genom en annan persons arbete, Medicare, Department of Veterans Affairs, den indiska Health Service, TRICARE eller någon annan kvalificerad sjukvårdspersonal. Butiken Programmet finns för anställda vid för-vinst och ideella organisationer, så länge arbetsgivaren upprätthåller ett visst antal heltidsanställda (FTE). Små företag med färre än 50 heltidstjänster är inte skyldiga att erbjuda sjukförsäkring. SHOP ökar småföretagare förmåga att erbjuda prisvärda sjukvårdsoptioner till anställda.

Du kan berätta om ditt tillstånd ger SHOP genom att gå till Healthcare.gov och välja den stat där du bor. Om din arbetsgivare beslutar att erbjuda SHOP Marketplace, bör du få en inbjudan med ett erbjudande som du kan acceptera eller avböja. Om din arbetsgivare erbjuder sjukförsäkring genom SHOP skickar den via e-post och / eller skriftlig dokumentation som talar om hur man lär sig mer om din hälsa vårdplan och vad som väntar. E-post eller brev innehåller ett deltagande kod eller SHOP unik kod. Denna kod är associerad med din arbetsgivare, och det innehåller den specifika utbudet av försäkring som din arbetsgivare tillhandahåller. Om du inte kan hitta en kod eller om du har förlorat koden, be din arbetsgivare om hjälp.

Kunna använda unika kod, ring SHOP Marknads callcenter eller svara på nätet. Även om du väljer att acceptera eller avböja erbjudandet via telefon, är du fortfarande krävs för att skapa ett konto på Healthcare.gov. Om du redan har ett konto, är det inte nödvändigt att skapa ett nytt konto för att acceptera eller avböja din arbetsgivare erbjudande. När du har skapat kontot, kan du fortsätta på nätet, eller ring 1-800-706-7893. Den call center är öppet från 09:00 till 07:00 EST; har din butik unik kod lättillgänglig innan du ringer.

Förstå din täckning

När du har loggat in, leta efter en artikel med titeln Vart vill du åka? och välj Besök anställd Marknads alternativ från rullgardinsmenyn. Följ instruktionerna uppmanas att lära sig mer om täckning och att acceptera eller neka den. Den tid du måste svara på täckning erbjudandet beror på din arbetsgivare.

Din arbetsgivare har många alternativ när man utformar anställd försäkring sjukvårds alternativ, inklusive medicinska och tandvård planer. Om du har anhöriga, måste de anmäla sig till samma plan som du. Likaså om du vill att dina anhöriga att ha en SHOP Marknads vård alternativ, måste du registrera dig genom butiken Marketplace samt.

Granska dina täckning alternativ och be din arbetsgivare frågor om du inte förstår din täckning. Din arbetsgivare kan också informera dig när du kan registrera dig för att förnya eller ändra din täckning. Om du missar inskrivningen perioden, måste du vänta tills nästa registreringsperiod. Beroende på läget och ett privilegium för din arbetsgivare, erbjuder några täckning flera vårdalternativ, medan andra erbjuder bara en grundläggande alternativ. Erbjudandet innehåller information om kostnaden för täckning som ingår i premien, beloppet av den avdragsgilla (om någon) och eventuella egenavgifter. (Se även: Tips om sjukförsäkrings Marketplace)