Skatte tal som kunde utvald president Donald J. Trump

Donald Trump, bryta med en amerikansk politisk tradition som började när president Richard Nixon och vicepresident Spiro Agnew avslöjades att vara skattebrotts fusk, har hittills vägrat att lämna sina deklarationer.

En massivt rimlig förklaring: Han har inte betalat skatt – eller inte så ofta. Som jag visade i en tidigare kolumn, det finns starka bevis för att Trump otrogen mot hans 1984 självdeklaration. Och att han betalade ingen skatt alls i åtminstone fyra andra år.

Hillary Clinton, som har släppt sin kompletta deklarationer tillbaka till när hon bodde i Arkansas, och hennes surrogat kommer att pund Trump vid varje tur för att inte släppa sina deklarationer. De kommer också sannolikt tyder på att han är en skatt fuska, kanske dra på min tidigare kolumn citerar starka bevis för att Trump otrogen mot hans 1984 självdeklaration och andra officiella rapporter om upprättande han har haft skattefria år.

Men det finns ett sätt för Trump att vända denna politiska ansvar i en omröstning genererande tillgång.

Det första steget är att berätta för folk att han kommer att avslöja hur mycket han betalade i skatt, försiktigt så att inte säga “skattedeklarationer,” gå tillbaka till 1978.

Därefter Trump attacker, räcke mot kongressen gör skatte favörer för givare. Han kunde peka ut Mitt Romney, som förmodligen betalat lite eller ingen federal inkomstskatt under decenniet då han inte var bara chef för Bain Capital Management, men dess ensam ägare.

Sedan Trump säger folk att titta på sina lönecheckar och drömma om vad de kunde göra med alla pengar IRS tar. För att få sin lön till möten och han kunde hålla en upp och fråga varför arbetande människor får betalt först efter Uncle Sam, men hedge och private equity fondförvaltare fördröjning betala sina skatter för år och år.

Efter en vecka eller så i detta, frågar Trump nätverk för levande bästa sändningstid för att leverera “det viktigaste meddelandet någonsin,” våga dem till luft sommar repriser istället.

Att tala med en teleprompter, från en av symbolerna för hans rikedom – Trump Tower, Mar-A-Lago eller inuti sin Boeing 757 – Trump talar. Här är mitt förslag av hans adress:
Jag ska berätta en av de stora hemligheterna i Amerika. Det är en hemlighet politikerna i Washington kommer aldrig att berätta, eftersom folk, de vet inte vad som händer. De passerar lagar och de vet inte ens vad de gör. De behöver inte ens läsa dem.

Dessa reportrar kommer inte att berätta för dig, antingen. Eftersom de inte vet något annat än hur man gör mig ser dåligt när jag försöker hjälpa dig eftersom dessa reportrar, några är bra, de flesta av dem inte bryr sig om dig. Den Lyin press.

Och Hillary, Lyin Crooked Hillary, säkert kommer aldrig att berätta sanningen. Du vet varför? För om hon berättade sanningen jag är på väg att berätta att hon aldrig skulle få ytterligare en miljon från Goldman Sachs. De betalade hennes miljontals och åter miljoner dollar för tal och hon kommer inte ens visa avskrifter.

Låt mig berätta denna hemlighet att politiker och press och speciellt Lyin Hillary håller från dig: Många, många rika människor i Amerika inte betalar skatt. De gör det inte. Eller de betalar nästan ingenting, nästan ingenting.

Det är sant. Nu några rika människor betala massor av skatter. De är förlorare, rika förlorare som Mark Cuban och Martha Stewart. Men många rika människor inte betalar skatt. De är vinnarna, men de vinner bara för att Lyin Hillary och hennes vänner inte kommer att berätta sanningen.

De betalar inte skatt eftersom de får små förändringar i lagstiftningen så att de inte behöver. Alla lagligt. Några ord här, vissa rappakalja där. Ol ‘Mitt aldrig kommer att visa dig vad han betalat i skatt, eftersom han betalat bredvid ingenting eller kanske ingenting alls när han var i private equity.

Private equity, de killar som skickar våra jobb till Kina, och kongressen låter dem göra miljoner och betalar ingenting i skatt. ingentin De skickar våra jobb till Kina och de behöver inte ens att betala skatt.

Det är fruktansvärt, folk, det är bara hemskt – och vi måste stoppa det.

Varför tror du att Goldman betalade Lyin Hillary alla pengarna? Tror du att hon vet något om företag? Hon kunde inte ens köra utrikesdepartementet utan att få vårt folk dödades. Tror du att hon berättade Goldman freaking Sachs något de inte redan vet? Folks, de köpte henne, köpa hennes tystnad precis som hennes tystnad på de försvunna e-postmeddelanden. Tja, kanske de bara hyra henne, jag vet inte.

Nu säger jag dig detta eftersom jag kommer att ändra på det. Det allra första jag ska göra i januari är att göra din skatt så liten att du inte har något emot den lilla liten bit Uncle Sam tar. De flesta av er att betala skatt inte kommer att betala en dollar längre, inte ett öre.

Du kommer att vara vinnare. Det kommer att må bra. Det kommer att kännas så bra att du kommer inte att kunna stå ut med det. Dina barn kommer att vara glada. Du kommer vara glad. Det kommer att kännas så, så bra.

Nu för mig, ja, det kommer att göra ont. Det är verkligen kommer att göra ont. Men vet du vad det är rätt sak att göra. Och jag har råd med det. Jag har $ 10 miljarder dollar – faktiskt, folk, det är mer än så. Mer än $ 10 miljarder dollar, så jag har råd med det. Tro mig, folk, kan jag råd med det.

Och du vet hur jag fick $ tio miljarder? Tja, inte betala någon inkomstskatt för nästan 40 år hjälpt mycket.

Och folk, var det lagligt. Det var allt helt lagligt. Det beror på Lyin Hillarys vänner i Washington, satte de i alla dessa skatteregler och lagar och förordningar som förstör små företag, som straffa dig för att arbeta hårt. Hillary vill att hålla saker på det sättet. Hon vill pressa dig och krama dig och göra dig betala mer och mer.

Nu sanningen, den hemska hemska sanningen är att jag inte har betalat skatt i år. Jag har inte behövt, precis som så många av mina rikaste vänner. De har inte behövt heller. Och det är alla rättsliga, folks. Det är allt helt lagligt. Det borde verkligen vara ett brott.

Nu är fel. Det är helt fel. Jag ska behöva betala skatt. Och jag kommer att betala skatt, massor och massor av skatter. Har du någon aning om hur mycket skatt jag ska behöva betala? En hel del, låt mig berätta en hel del.

Du vet att bilden jag lägger på Twitter mig underteckna min deklaration? När jag satte jag var tvungen att slå upp för att se toppen av högen. Så mycket pappersarbete. Vi måste ta vårt land tillbaka.

Nu är jag inte kommer att visa alla dessa papper, eftersom de inte skulle berätta något. Det finns inget där, folks. Men jag kommer att berätta detta och du kan tro mig. Du kan tro mig:
Jag har inte betalat skatt i nästan 40 år. Inte en dollar.

Och det var allt lagligt och det måste sluta. Det kommer skada mig. Det kommer skada många människor på Goldman Sachs och Ol ‘Mitt och en massa andra människor. Men du kommer att känna så bra när din skatt är mindre, så mycket mindre.

Tänk på alla de skatter du har betalat. Titta på din lön. Få bra och galen. Riktigt arg. Visa att du inte kommer att ta det längre. Ge mig din röst och jag ska sluta här och ni alla kommer att vara sådana vinnare sådana vinnare. Och du kommer att känna så bra, jag lovar dig att du inte kommer att kunna stå ut med det.

Ett tal som att efter lägga grunden, kunde vända Trump från vad de opinionsundersökningar visar idag kommer att vara en big-time förlorare i november i nästa president i USA.

Och om han verkligen uppfyllde detta löfte, skulle det göra för ett friskare ekonomi också.

Pulitzer-vinnare och mottagare av en IRE medalj och George Polk Award, är David Cay Johnston författare av fem böcker och kommande The Prosperity Tax: en ny federal skattelagen for the 21st Century ekonomin. Han är en framstående Gästlärare vid Syracuse University College of Law och Whitman School of Management, samt skriver för The Daily Beast och Skatte Notes.

Denna uppsats först körde i The Daily Beast.