Små COLA Höj? Rabatter för att hjälpa seniorer

Social Security mottagare fick just nyheten att kostnaden av levnads justering (Cola) höja i sociala avgifter för 2017 kommer att bli en mager 0,3% (se varför den nuvarande socialförsäkringsKostnads ​​Living Index skadar Pensionärer). Under tiden har socialförsäkrings mottagare förlorat 23% av sin köpkraft under de senaste 16 åren, enligt äldre League, en nonpartisan ledande grupp.

Detta kan vara dags för äldre att dra nytta av det stora utbudet av rabatter många återförsäljare erbjuda äldre kunder. (Du kanske inte ens behöver vara en ledande, de flesta av McDonalds restauranger, till exempel, erbjuder kaffe och ibland andra drycker med rabatt för alla över 55.)

Problemet är, högre rabatter är inte alltid allmänt annonseras. Men det finns ett enkelt sätt att hitta dem: Gå online och söka de webbplatser som spårar dem. Här är vår lista dividerat med saker du är benägna att köpa.

Om Senior rabatter

Restauranger & Livsmedel

Senior List, en Florida-baserad webbplats, innehåller information om högre rabatter på mer än 40 regionala och nationella kedjor inklusive Applebees (15% rabatt med Golden Apple kort), Papa Johns Pizza (25% för online-beställningar) och Wendys (10% ).

En annan webbplats, högre rabatter konstaterar att eftersom så många restauranger ger en högre rabatt, är det bästa sättet att ta reda på att ringa och be. Dessutom har sajten en sökfunktionen högst upp på varje sida som kan användas för att lokalisera restauranger (och andra typer av företag) som erbjuder en rabatt till seniorer.

Båda webbplatser innehåller också en förteckning över livsmedelsbutik rabatter, inklusive veckodagar, ålder och om rabatten har verifierats eller inte.

Kläder och andra återförsäljare

Kolla in Senior lista (se ovan under restauranger) för en lista över detaljhandelsföretag för kläder och andra föremål som ger högre rabatter. Du hittar även andra rabatterade produkter; prova sökrutan om du inte lätt kan hitta den information.

Staten lämnar och rabatter

Många stater erbjuder ett rabattkort för seniorer. Andra har ytterligare program erbjuder rabatter för personer bosatta i staten.

Det enklaste sättet att se vad ditt tillstånd har är att söka på nätet “. Institutionen för åldrande” Skriv in namnet på staten följt av Därifrån bör en sökning på “högre rabatt” dra upp information om vilka rabatter är tillgängliga för äldre i det tillståndet.

Till exempel, den statliga byrån för Aging New York har en pensionärs resurs guide med information om rabatter, inklusive träningsklubbar och kollektivtrafik.

Tåg och flygplan

Amtrak, det nationella järnvägssystemet börjar dela ut höga biljetter vid 62 års ålder; passagerare spara 15% på billigaste biljetten för sin destination, om de inte är giltiga på vissa speciella tåg. Gränsöverskridande tåg mellan USA och Kanada har en 10% rabatt, men det börjar vid 60 års ålder.

Flygbolag erbjuder också ledande biljettpriser och förmåner. Kontrollera flygbolagets hemsida för mer information. Och glöm inte lokala pendeltåg och bussar; många erbjuder rabatter samt. Greyhound erbjuder en 5% högre rabatt för sina bussar.

Nationalparker och rekreationsområden

Det amerikanska Department of inrikes utfärdar en livstid Senior Pass till amerikanska medborgare eller bofasta som är 62 år eller äldre för $ 10. Detta är en fantastiskt mycket eftersom en vanlig pris årskort kostar $ 80.

De ledande pass ger tillgång till en bil med upp till fyra vuxna till mer än 2.000 rekreationsområden som förvaltas av den federala regeringen, under förutsättning att de webbplatser avgift per fordon och inte per person. Detta inkluderar alla nationalparker och rekreationsområden.

AARP

AARP (tidigare känt som American Association of Retired Persons) är en icke-statlig organisation och intresseorganisation för personer 50 år och äldre. Medlemmar betalar en årlig medlemsavgift och har tillgång till ett stort antal rabatter och minskad pris tjänster inom en rad olika områden, bland annat elektronik, kläder, resor, blommor och många fler.

Söktips

Forskning – Gå online och med hjälp av sökord “senior rabatt” plus den specifika produkt eller tjänst som du är intresserad av, göra en sökning.

Ask – Ring eller besöka etableringar och fråga om det finns en högre rabatt.

Granska finstilta och villkor – Rabatter för seniorer ibland tillämpas på vissa dagar eller under vissa tider – det vill säga, “early bird” matsal specialerbjudanden.

Kolla in andra erbjudanden – Ibland högre rabatt är inte lika bra som en annan rabatt som erbjuds av företaget eller organisationen.

Till sist

Inte alla företag erbjuder högre rabatter, men du kommer att bli förvånad över hur många är där för att ta om du frågar. Några enkla Internet sökning ger många resultat, liksom.