Subliminala meddelanden i reklam och utbredd användning

För sent, har det skett en ökning av subliminala meddelanden i reklam, som var några decennier tillbaka, anses vara omoraliskt eller olämpligt enligt socialetik. Ändå dessa fortfarande är indirekt, en integrerad del av denna stora industri.
Någonsin tänkt på varför företag spenderar miljontals dollar i reklamkampanjer? Varför produkter lanserats på ett sådant storhet stil? Tja, du är rätt; den främsta orsaken till detta är att övertyga och påverka våra köpvanor, det vill säga, de påverkar våra åsikter och nästan magiskt, även utan att vi är medvetna om det, annonserna indirekt eller direkt övertala oss att köpa produkter. Och vi ryckas med dem, inte vi? Medan reklam och marknadsföring har utvecklats med stormsteg, utvecklingen av subliminala meddelanden i den här branschen också har blivit ett populärt verktyg för inhämtar maximal vinst.

Konceptet

Fadern av psykologi, Sigmund Freud, uppgav det undermedvetna att vara primal, hedonistiska och impulsiv. Och denna definition av det undermedvetna är så träffande förstås när vi analyserar annonsering i dagens tid, eller snarare de i historien som indirekt innehöll subliminala meddelanden. Ordet subliminala medel under tröskeln av medvetande. Enkelt uttryckt, våra sinnen har medvetna och omedvetna delar. Varje dag hundratals annonser bombardera tusentals information om våra sinnen.

Medan medveten eller medvetna delen lagrar viss information, vila andra passerar utan att ha behandlats till det omedvetna delen av hjärnan. Nu är det omedvetna delen av vårt sinne en pool av otaliga onödiga tankar, bara finns i sfären av vår medvetslöshet. Även dessa tankar är icke-essentiella, de i sin huvudsak påverka våra tankar, handlingar och vanor. I annonser, är dolda subliminala meddelanden som används för att väcka, hetsas, trigger, och överklaga omedvetna delarna av vår hjärna. Som påverkar oundvikligen vår psykologi och därmed köpvanor. När förslag göra en post i det undermedvetna, de lagras där för framtida referens, och när något samband med denna information kommer framför ögonen, har konsumenten påmind om att viss produkt eller objekt. Denna aspekt automatiskt, nästan utan någon medvetenhet om det påverkar våra inköpsvanor.

Historia

Användningen av subliminala meddelanden går tillbaka till år 1957, när James Vicary, en marknad forskare, kom upp med detta koncept i reklam. I en biograf i Fort Lee, New Jersey, genomförde han ett experiment där han hade filmen blixt, dricker Coca Cola och äter popcorn, bara för några millisekunder, upprepas för var femte minut. Uppenbarligen, människor som tittar på filmen kunde inte uppfatta meddelanden som det var för en mycket kort tid för att få uppmärksamhet. Men resultaten i de senare månaderna var förvånande; försäljningen av Coca Cola sköt upp med 18% och av popcorn med 58%. Det fanns inga starka officiella bevis om deras effektivitet i reklam från Vicary, så det finns en allmän kontrovers som historien tillverkades. Ändå ledde detta experiment till en detaljerad studie och analys av detta begrepp genom reklambyråer. Senare under de kommande åren, har förbud införts på dem; dock avtagit trenden mycket snart eftersom all reklam som innehåller sådana subtila budskap kan tolkas på två sätt. Detta försvagade argumentet att sådana meddelanden strider mot samhällsstruktur och värderingar. Därför, sedan dess har de varit en integrerad del av varje hög budget reklamkampanj. Meddelandena i annonser som förbjöds i olika fall har gjort det, eftersom de tenderade mot obscenitet eller hade mycket uppenbara dubbla betydelser.

Det är ett faktum att subliminala meddelanden används i stor utsträckning i media, och de är en del av dagens konsumtionssamhälle. Huruvida dessa förstås av en majoritet av befolkningen, kastade de ett intryck på de undermedvetna, och att även mycket effektivt. Frågor om reklametik och meddelandet sådana annonser skicka till samhället har varit en pågående debatt i flera år. Och eftersom vi alla är överens om att vara oense, fortsätter denna debatt. Så nästa gång du tittar på en, ge dig själv en tanke och kolla hur enkelt du kan relatera till saker som visas i den.