Tips för att undvika utestängning

Alla som planerar att få en inteckning för att köpa fast egendom måste också ha en grundläggande förståelse om olika sätt för att undvika avskärmning. Här är några tips som hjälper dig ut.
En avskärmning är en av de värsta saker som kan hända en mortgagor. Han kan förlora den intecknade egendomen, i händelse av fallissemang för att göra utbetalningar i tid. Så varje mortgagor måste ha en grundläggande kunskap om hur om hur man undviker avskärmning. Detta är mycket viktigt eftersom oförutsedda händelser kan inträffa i någons liv, och kan påverka hans ekonomiska villkor. Det kan vara ett jobb förlust, skilsmässa, skulden hälsoproblem, eller vad som helst, för den delen. Standard i avbetalning kommer så småningom att leda till utestängning, om du inte agerar snabbt och prova olika alternativ för att undvika samma.

Om du är orolig för din krympande ekonomiska status som kan påverka tid avbetalning, måste du vidta omedelbara åtgärder för att undvika en eventuell utestängning i framtiden. Följande är några av de möjliga alternativen.En av de grundläggande alternativ är att gå för tid avbetalning. Med andra ord, undvika att göra standard i betalningar. Du kan sälja en del av dina tillgångar och ordna för betalning i rätt tid av bolåne.
Om det inte finns någon väg ut för dig att betala, då det bästa sättet är att informera långivaren om det. Det är ett faktum att ens långivaren inte alltid föredrar avskärmning. Så långivaren kan ge dig några alternativ.
En av de förebyggande alternativ avskärmning att långivaren kan lägga fram är fördragsamhet, som är en tillfällig överenskommelse om att skjuta upp hypotekslån betalning för en kort period. Detta kommer att ske endast om du kan bevisa och övertyga långivaren att du kommer att få några medel snart, och kommer att göra betalningar utan att misslyckas.
I vissa fall kan långivaren föreslå en ändring av lån som minskar räntan och därmed minska den månatliga utbetalningen. Långivaren kan också komma överens om att förlänga avskrivningstiden, frånsett lån modifiering.
Långivaren kan också gå till en återbetalningsplan, där missade betalningar delas och läggas till de kommande månatliga avbetalningar. Till exempel, om din månatliga avbetalningen är $ 1000, och du har gjort en standard för tre månader sedan, $ 3000 kommer att fördelas jämnt mellan de kommande omgångar. Det kan vara som $ 1200 för de kommande femton månader eller $ 1300 för de kommande tio månaderna.
Det kan också hända att långivaren väljer refinansiera, där missade betalningar läggs till lånet balans, tillsammans med en förlängning av avskrivningstiden, och ibland med en lägre ränta. Vid vissa statliga lån, vissa låntagare försedd med ett annat lån, kallad partiell påstående, så att de kan betala tillbaka betalning.
Ett annat alternativ är regeringsprogrammet kallas FHA Secure. Det är tänkt att hjälpa människor för att undvika utmätningar i händelse av låntagare i standard. Men det finns olika villkor för att fastställa huruvida de sökande. Programmet genomförs av Federal Housing Administration.
Kort sagt, måste du ta ansträngningar för att undvika utestängning, så snart du inser att din ekonomiska villkor blir värre och standard i avbetalning är möjlig inom en snar framtid. Du måste analysera dina ekonomiska förhållanden eller söka hjälp av en ideell kredit rådgivning byrå för detta ändamål. Vid en HUD hem, söka hjälp av HUD rådgivning organ. Se till att närma välrenommerade företag och se upp för avskärmning bedrägerier. Du kan också göra en plats klokt sökning. Till exempel, kan de som bor i Florida söka efter undvika avskärmning Florida.

En annan metod för att stoppa avskärmning är kort försäljning, vilket ibland kan påverka kredit, men inte lika hårda som en avskärmning skulle göra. Du kan också välja en handling-i-stället för avskärmning, vilket innebär att överföring av titeln av fastigheten till långivaren, som förl inteckning. Denna transaktion kan också påverka kredit av låntagaren. Sammanfattningsvis måste du förhandla med långivare och arbeta en väg ut för att undvika utestängning. Om det är möjligt, underrätta långivaren om din svårigheter i förväg, så att de kan arbeta ut det bästa möjliga alternativet.

Varning: Informationen i denna artikel är endast för att utbilda läsaren. Den är inte avsedd att vara ett substitut för råd från en professionell.