Vad är en allmän garanti Deed?

En allmän garanti gärning för alla praktiska ändamål fastställer klara och ovillkorliga ägande av säljaren över den egendom som säljs. Läs vidare för att ta reda på mer om det …
Det är en viktig faktor för hem köpa och hem sälja, eftersom det säkerställer att den person du köper fastigheten från är den verkliga ägaren av fastigheten, och inte någon bedrägligt poserar som ägare. En allmän garanti gärning är ett juridiskt dokument och om det är bedrägligt, kan det ifrågasättas i domstol.

Definition

En handling där överlåtaren (eller säljare) garanterar att han eller hon innehar oinskränkt äganderätt till en bit av fastigheter och har laglig rätt att sälja den till dig. Garantin är inte begränsad till den tidpunkt då överlåtaren ägde fastigheten, men sträcker sig längre tillbaka till ursprunget av fastigheten.

Innebörden kan förenklas genom att säga att den allmänna garanti gärning är en garanti för att säljaren ger till köparen, att han verkligen äger fastigheten och att fastigheten inte har någon kvarstad eller skulder i samband med det.

Logiken bakom att få denna rättsliga dokument från säljaren för köparen är ganska lätt att förstå. Många människor kan bluffade genom att göra en snabb försäljning av egendom som inte är din, eller har en betydande del av ansvaret fäst vid den. Så genom att hävda äganderätten till fastigheten, inte bara en bedräglig säljare sälja huset och göra en snygg vinst, men också kan han även avvika lämna nya husägare i en soppa.

Därför fler och fler bostadsköpare är noga med att se till att de får den allmänna garanti gärning, så att de är säkra på att den egendom som de köper för bostad eller som förvaltningsfastigheter är fri från alla problem.

Blankett

Handlingen innehåller vanligen 6 förbund eller löften “som säljaren gör till köparen vid försäljning egendom. Dessa förbund kan kategoriseras i två grundläggande klasser baserat på vad de täcker: Föreliggande förbund och framtida förbund.

nuvarande förbunden
Covenant of BESITTNINGSRÄTT & förbund Rätt att förmedla
BESITTNINGSRÄTT betyder besittning. Dessa två förbund innebär att säljaren är i besittning av landet och har också rätt att sälja till en annan part.

Förbund mot belastningar
Med detta förbund, försäkrar säljaren köparen att det inte finns några belastningar eller skulder mot egendom.

framtida förbunden
Förbund garanti och förbund lugn njutning
Dessa två förbund sägs vara framtida förbund eftersom de är relaterade till händelser som kan inträffa i framtiden. Med dessa två förbund skyddar säljaren köparen mot eventuella framtida problem eller anspråk mot egendom som kan uppstå av de senaste affärer för säljaren.

Förbund ytterligare försäkringar
Detta förbund garanterar köparen att om det finns något utelämnat som annars skulle krävas för att passera på titeln, kommer han att göra allt för att se till att titeln förs vidare till köparen, oberoende av försummelse.

Om du går igenom prov gärningar, kommer du att se att de måste attesterad och måste undertecknas i närvaro av vittnen. Gärningen är ett juridiskt dokument så att du kanske skulle vilja söka hjälp av en advokat att utarbeta det.