Varför mäklarhus oense om pensionsplan kommissioner

Department of Labor nya förvaltnings regel orsakar en stor splittring i finansiell planering industrin, eftersom kraven beräknas göra tjäna provision för transaktioner som är placerade inuti IRAS och kvalificerad pensionsplaner betydligt svårare och komplicerat. Vissa företag som Bank of America Merrill Lynch, Common Financial Network och JPMorgan Chase & Co. därför att anta nya affärsmodeller som inte tar ut sina kunder uppdrag i sina pensionsplaner och konton.

Samtidigt är andra såsom Morgan Stanley och Ameriprise Financial förberedelser för att kunna fortsätta ladda sina kunders uppdrag i sina pensionsplaner och konton under bästa intresse Undantag (BICE) krav. Alla andra finansiella företag i branschen kommer också att behöva välja vilken av dessa två vägar att ta. (För mer information, se: Fiduciary Rule påverkan: Hur det är redan kännbara.)

En traditionell modell

Mäklarfirmor har laddat provision till sina kunder som deras primära generera intäkter för år. Men de nya förvaltningsregler kommer att kräva att alla rådgivare som arbetar med en kvalificerad pensionsplan eller konto för att villkorslöst sätta sina kunders intressen framför sina egna. Detta innebär att vissa produkter som betalar en hög provision till mäklaren kan visa sig vara olämpligt enligt de nya reglerna, och kunde lämna mäklaren föremål för disciplinära åtgärder om de används i stället för billigare alternativ.

BiCE Krav

Konton som tar ut avgifter, å andra sidan, kommer att till fullo uppfylla alla aspekter av förvaltare regel som rådgivare kommer inte vara motiverade att använda en produkt över en annan eftersom det betalar en högre provision. Men provisionsbaserade produkter kan fortfarande säljas så länge mäklaren lyder bice krav, enligt vilka mäklare ska offentliggöra mängden provision de tjänar samt eventuella intressekonflikter. Morgan Stanley och Ameriprise avsikt att göra affärer i enlighet med den nya modellen snarare än att anta en avgift endast modell som tar kunder en platt eller flytande avgift för förvaltat kapital. De gör detta eftersom de anser att det kommer att vara mer ekonomiskt för kunder som sällan släpper affärer med dem, och eftersom det kommer att hjälpa dem att attrahera och behålla rådgivare både från deras företag och andra företag som är beroende av uppdrag att göra sitt uppehälle.

Denna skillnad kan hamna ger en klar vinnare när det gäller att jämföra avgiften mot provisionsbaserade strukturer som finansiella företag bedriver. Om företag som tar ut avgifter hamna generera högre intäkter, då provisionsbaserade företag kan växla över till den andra modellen vid något tillfälle eller vice versa. Det är också möjligt att intäkterna från båda modellerna hamna åtminstone något lika, och investerare kommer att flytta sina konton till ett företag som använder den modell som bäst passar deras syften. Sporadiska handlare kommer sannolikt att gynna en provisionsbaserad arrangemang medan aktiva handlare kan komma ut framåt genom att betala en avgift. (För mer information, se: The New Fiduciary regel: Kommer stämningar Rullnings det?)

Ameriprise VD och styrelseordförande Jim Cracchiolo berättade InvestmentNews i en intervju att “Genomförandet och köra mot BICE kräver företaget att lägga mer resurser för att försäkra att det finns en högre grad av stöd, efterlevnad, ändringar i produkter och plattformar för rådgivare och deras utbildning. Ett enklare sätt för oss att göra det skulle ha varit att säga att vi inte kommer att stödja det och komma ut. Det skulle vara mycket mer effektivt för företaget och vi skulle göra mycket mer pengar. ”

Han sade också, “En del av dessa kunder inte skulle serveras också och rådgivare bok [av företag] skulle inte vara så fullständig för dem. Vi känner att vi vill hjälpa våra rådgivare så gott vi kan. Vi kommer att fortsätta att hjälpa våra rådgivare göra mer rådgivande verksamhet. Kom ihåg 70% av vår [förmögenhetsförvaltning] företag – den totala [intäkter] – är i avgiftsbaserade företag, genom vår finansiella planering och våra wrap företag och andra. Vi känner fortfarande att vi vill ge det nödvändiga stödet för våra rådgivare, så att de inte stör sina kundaktiviteter eller har kunderna betala mer för konton och produkter som de redan erbjöds. Vi tror att vi kan vara i överensstämmelse. Om vi ​​kan inte, vi kommer inte att göra det, men vi känner att vi kan vara i överensstämmelse och där vi inte kan kommer vi att trimma aktivitetsnivå. ”

Till sist

Varje finansiellt företag, stora som små, måste bestämma om man vill flytta sin pensionering planering verksamhet till en avgiftsbaserad modell eller försöka fortsätta generera uppdrag under bice krav. De som omfamnar uppdraget modellen kommer sannolikt att hamna locka kunder som handlar sällan, medan avgiftsbaserade företag kommer utan tvekan att bli populär med aktiva handlare. (För mer information, se: Hur Advisors kan planera för Fiduciary regeländringar.)