Warren Buffett: s Moat: Hur hållbar är Trader Joe konkurrensfördel?

Framgång är en anmärkningsvärd prestation, och upprätthålla det är ännu mer imponerande. Känd för sina principer för värde investera, ekonomisk expert Warren Buffett myntade uttrycket ekonomisk vallgrav, som hänvisar till ett företags konkurrensfördel som är avgörande för dess övergripande välstånd. Idag är det viktigt att ta upp strategin för ett enskilt företag och hur denna strategi införlivas i den övergripande affärsmodell.

Till exempel anser dagligvaru återförsäljare Trader Joe. Ursprungligen en liten kedja av närbutiker, Trader Joe har vuxit till att bli en av de mest framstående livsmedelskedjor i branschen. Grundades i Kalifornien, spänner kedjan nu i USA. Det har blivit känt för sina marknadsföringsmetoder och även börjat så kallad National förrätt Day, en befordran att engagera kunderna. Företaget strävar efter att främja hälsosamma, ekonomiska mat och dryck alternativ för konsumenterna. Expansioner har lett till en mängd vin och alkohol alternativ, en metod för att locka ännu fler konsumenter. Helt klart en stapelvara i dagligvarubranschen, erbjuder Trader Joe ett antal konkurrensfördelar i förhållande till dess marketplace motsvarigheter.

billiga alternativ

Jämfört med sina konkurrenter, inklusive Whole Foods Market, Inc. (NASDAQ: WFM), Trader Joe ses av kunderna som ett prisvärt alternativ. Enbart priset, är dock inte den enda vädjan; kvaliteten på maten inte äventyras som konsumenter tycker fynd objekt. En av de viktigaste anledningarna till att kedjan kan erbjuda lägre priser är att många av produkterna tillverkas i egen regi, eller är exklusiva för Trader Joe platser. Strömlinjeformade interna processer tillåter lägre produktionskostnader på vägen, med de besparingar vidare till konsumenterna. Organisationen köper också direkt från leverantörer och tar inte ut extra avgifter till sina leverantörer för premium hyllutrymme. Modellen ses som ömsesidigt, som Trader Joe får förmånliga priser, och leverantörer spara på kostnader för marknadsföring.

Som en åtgärd för att se till att leverantörerna inte höja priserna, representanter Trader Joe förhandla volymkontrakt. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för både låga kostnader och lagerhantering. Återigen, mat och dryck artiklar som säljs är exklusiva för kedjan. Konkurrenter som hela matar har inte lyxen att dessa rabatter, och konsumenterna kan vända sig till mindre dyra kedjor för alternativ.

konsumentmedvetenhet

Alltför ofta, stora företag försummar inköpsvanor sina konsumenter. Med rimliga priser, erkänner Trader Joe optimal prisstrukturen för sin målgrupp. Dyrare kedjor har inte möjlighet att optimera priser; de måste söka värde för sina kunder genom produktdifferentiering. Till exempel, inte hela matar inte betona pris men det syftar till att erbjuda ekologiska, gräsätande och frigående matalternativ. Med dessa produkter klassificeras som friskare än traditionella alternativ, blir differentieringsstrategi uppenbara.

För Trader Joe att fortsätta att fastställa sina optimala prisklasser, måste söka feedback från konsumenterna. Varje år, kedjan inlägg resultaten av sin årliga kund val pristagare. Dessa resultat understryker livsmedelsval som var mest föredras av kunder under detta år, i olika kategorier såsom bageri, dryck och godis. Dessutom har företaget en policy att ta bort produkter från butikshyllorna om den finner att de inte säljer på anmärkningsvärda nivåer.

Golv yteffektivitet

Med utnyttjande av fastigheter är ännu en åtgärd som Trader Joe använder. Analytiker inom branschen noterar att kedjan säljer nästan dubbelt så mycket per kvadratfot som sin huvudkonkurrent, Whole Foods. Denna unika strategi ger konsumenterna möjlighet att se och välja fler produkter inom ett visst område, vilket gör dem mer benägna att hitta vad de söker. Ytterst är strategin för hållbar förutsatt att Trader Joe fortsätter att lägga sina butiker i konsekventa mönster. Resultatet utlöser ett positivt upplevda värdet för konsumenten.